Una noia mirant a terra amb una motxilla penjada

Una noia declara haver patit abusos per dos excompanys d'escola a Catalunya

Els fets van passar l'any 2018 | Els joves ho neguen al judici i asseguren que les relacions sexuals van ser consentides

L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dijous el judici per una presumpta violació a Balaguer. Uns fets que es remunten a l'any 2018, quan una noia hauria estat violada per dos excompanys d'escola a Balaguer.

Uns fets de matinada

En seu judicial, la noia no ha dubtat en declarar la seva versió i ha explicat que va ser violada per dos excompanys d'escola a Balaguer, després de quedar tots tres quan tenien 19 anys, de matinada al riu.

Uns fets que, però, els acusats de la mateixa edat diuen que no va ser així. La Fiscalia demana 22 anys de presó per a cadascun dels dos acusats per dos delictes d'agressió sexual.

Els acusats ho neguen

La negativa dels presumptes violadors ha estat present en el judici. Afirmen que van quedar amb ella al riu, però que allà no va haver-hi cap mena de relació sexual. 

Assenyalen que a la zona a prop del riu, van estar «tontejant», però com que «no era un lloc adequat» per «anar més enllà», ella els va proposar anar a casa seva al cap d'uns dies.

En aquest sentit, diuen que un cop van quedar a la seva casa, reconeixen que van mantenir relacions sexuals, però que van ser «plenament consentides»

Una persona «vulnerable»

En el judici s'ha explicat que la noia té diagnosticat un trastorn límit de personalitat. En aquest sentit, les psicòlogues i psiquiatres que l'han tractat coincideixen en una cosa: es tracta d'una persona «vulnerable».

D'aquesta manera han volgut assenyalar que una situació traumàtica com la violació que relata «pot augmentar la seva inestabilitat».