Dos agents de la Guàrdia Civil amb un dels detinguts durant l'operació Tèrmits a Salou

L'assalt als Trinitarios a Salou acaba amb 9 detinguts: planejaven un assassinat

La perillosa banda llatina s'havia instal·lat a Salou i entre els detinguts hi ha menors

La denominada 'operació Tèrmits', desenvolupada des d'aquest dimecres per la Guàrdia Civil a Salou, s'ha tancat amb la detenció de nou membres dels Trinitarios, entre ells tres menors. Aquest grup instal·lat a la Costa Daurada tenia connexions a la província de Guadalajara. Segons ha informat la Benemèrita, els arrestats planejaven posar fi a la vida d'un membre d'una altra banda per una venjança relacionada amb el tràfic de drogues.

Segons la Guàrdia Civil, els Trinitarios havien establert una organització criminal jerarquitzada a Salou, que es dedicava a cometre una gran varietat de delictes, amb intenció també de finançar les seves activitats il·legals, com ara tràfic de drogues, robatoris amb violència, estafes i usurpacions d'identitat així com delictes contra el patrimoni.

Durant els registres a Salou, els agents de la Benemèrita també han intervingut diverses armes de foc, matxets, així com documentació diversa, objectes simbòlics relacionats amb els Trinitarios i diners en metàl·lic. Tot i que les actuacions iniciades ahir s'han tancat, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Una investigació iniciada fa gairebé un any

Els investigadors, segons el comunicat de la Guàrdia Civil, han pogut relacionar el grup de Salou amb activitat a la província de Guadalajara, on s'ha aconseguit resoldre el segrest d'un home amb ferides greus. En aquest sentit, s'hauria dut a terme durant una 'bolcada' de droga, quan els detinguts van colpejar i apunyalar un individu, a qui van introduir contra la seva voluntat en el maleter d'un cotxe.

Les perquisicions del cas van començar el passat estiu, quan el Grup d'Informació de la Comandància de Tarragona va detectar un increment d'activitats delictives protagonitzades per joves, que van poder relacionar amb el grup dels Trinitarios i amb el tràfic de drogues. Aquestes activitats van provocar enfrontaments amb altres grups assentats en el territori dedicats a delictes contra la salut pública.

La Guàrdia Civil ha assegurat que després d'aquesta operació s'ha desarticulat «el capítol de Salou dels Trinitarios, una organització delictiva especialitzada en la comissió reiterada de delictes i els membres dels quals són altament perillosos a causa del seu caràcter violent. Mostra d'això són les armes blanques i de foc trobades en els registres, de les quals no dubtaven a fer ús en qualsevol batussa o en les seves habituals activitats il·lícites».