Unes torxes de la Petroquímica de Tarragona

Avís de la petroquímica a Tarragona: nou episodi d'olors

Repsol ha anunciat que a partir de les 15 hores fa tasques de manteniment a les seves instal·lacions del Polígon Sud

Aquest dimecres es podrien produir episodis d'olor de gas, segons ha anunciat l'Associació Química Empresarial de Tarragona (AEQT) en una publicació a través de les xarxes socials. Concretament, es tracta de l'empresa Repsol, que ha informat que a partir de les tres de la tarda d'avui —i fins demà— farà tasques de manteniment en les seves instal·lacions del Polígon Sud.

L'AEQT ha afegit que els potencials episodis d'olor de gas seran causats de l'etil-mercaptà, un producte amb el qual, per seguretat, s'odoritzen el butà i el propà comercials —que són inodors—, i que els proporciona l'olor característica de gas.

Així mateix, l'AEQT ha informat que «com és habitual, aquest matí es produiran proves de sirenes setmanals a l'interior de diferents empreses dels Polígons Nord i Sud, amb possible percepció a l'exterior».

Queixes veïnals per fum de color groc a la petroquímica

L'anunci de l'AEQT sobre aquest possible episodis d'olors ha arribat en una jornada en què alguns veïns s'han queixat a través de les xarxes socials de l'aparició de fum de color groc a les instal·lacions del Polígon Químic Sud.

En aquest sentit, aquest fum de color groc, que alguns atribueixen a vapor d'aigua, no té cap relació amb les tasques de manteniment que ha anunciat l'empresa Repsol.