Una furgoneta aturada, amb la porta posterior oberta i dues rengleres de sacs amb cabdells de marihuana

La forta olor delata una furgoneta carregada amb més de 200 quilos de marihuana a Reus

Un agent fora de servei que circulava darrere del vehicle va donar l'avís

La intensa olor de marihuana que desprenia una furgoneta mentre circulava va ser suficient perquè els Mossos d'Esquadra l'aturessin quan era a l'altura de Reus aquest divendres passat. Els agents van aturar el vehicle i, en obrir la porta, van trobar fins a 260 quilos de cabdells de marihuana a la càrrega. Segons els càlculs del cos policial, suposarien un valor de mercat de prop de mig milió d'euros.

La troballa la van fer agents de la Unitat d'Investigació i Seguretat Ciutadana de la comissaria de Reus. Van detenir el conductor, un home de 44 anys, al qual acusen d'un delicte contra la salut pública. Tot plegat va passar aquest divendres, 12 d'agost, quan passaven cinc minuts de tres quarts de tres del migdia.

L'alerta no la va donar cap patrulla, si no un agent fora de servei que circulava en moto per l'N-420. És la carretera que uneix Falset i Reus, i es trobava al quilòmetre 842, a l'altura de la capital del Priorat, en direcció cap a Reus. En aquell punt va quedar ubicat darrere d'una furgoneta.

Mentre conduïa es va adonar que el vehicle de davant desprenia una olor molt forta de marihuana. Va ser llavors, segons el relat policial, quan va alertar les comissaries pertinents, que van activar diverses dotacions. Els agents desplegats van localitzar la furgoneta ja en terme municipal de Reus.

El vehicle sospitós havia seguit per l'N-420 fins a enllaçar amb la T-11 i, fent el cinturó de Reus, s'incorporava a la T-315, la carretera de Bellissens. Va ser llavors quan els agents van aturar la furgoneta i la van escorcollar. A l'interior hi van trobar deu sacs amb els 260 quilos de cabdells de marihuana i 475 euros en bitllets, que sol ser un agreujant per al sospitós en aquests casos.

La furgoneta comissada va ser traslladada a les dependències policials perquè la Unitat d'Investigació assumís el cas. A l'home detingut se l'acusa d'un delicte contra la salut pública, en concret per tràfic de drogues. Va passar a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Reus l'endemà, dissabte dia 13, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó en qualitat preventiva.