Incendi a Valls

Onze dotacions de Bombers treballen en un greu incendi a Valls: podria ser provocat

A hores d'ara, el foc ja estaria estabilitzat

Nou incendi forestal a Valls, situat a la comarca de l'Alt Camp. El foc s'ha originat a Mas Clariana i, a causa de les flames, alguns conreus s'han vist malmesos.

L'avís als Bombers de la Generalitat s'ha produït al voltant de les 14:30 d'aquest migdia. Segons fonts dels Bombers, l'incendi ja estaria estabilitzat i hi treballen 11 dotacions per acabar d'apagar les flames, una de les quals és aèria.

Afortunadament, les masies properes a l'incendi no s'han vist afectades, però alguns conreus sí que s'han cremat. Així ho han anunciat els Bombers de la Generalitat al seu compte de Twitter.

«Un incendi forestal a Mas Clariana, a Valls. Les masies properes no han patit danys, però sí s'han cremat alguns conreus. Hi treballem amb 11 dotacions, una d'elles aèria», han piulat.

A causa de l'incident, s'ha vist afectada la T-742 de la zona i per prevenció, ha hagut de ser tallada temporalment segons el Servei Català de Trànsit.

Però els fets no només han quedat en això, sinó que tot apunta que el foc podria haver estat provocat. Així ho confirma Protecció Civil de Valls.

Crema un canyar a Valls

Després dels grans desastres produïts per terribles incendis simultanis a diferents punts de Catalunya en les darreres setmanes, ahir dissabte, l'angoixa va arribar a la comarca de l'Alt Camp. Encara que tot va quedar només en un petit ensurt, ja que va començar a cremar un canyar de la localitat.

Els fets van tenir lloc durant el migdia d'ahir, quan es va començar a observar una columna de fum a la carretera de Picamoixons, sota el barri de les Comarques de Valls. Així ho va informar una ciutadana al seu compte de Twitter que passava pel lloc dels fets en el moment que es van iniciar les flames.

Segons fonts dels Bombers de la Generalitat, fins a l'indret s'hi van desplaçar tres dotacions. A més, es van veure diverses grues, la funció de les quals era treure cotxes ràpidament per evitar que es cremessin.

Els Bombers de la Generalitat van treballar en l'incident durant la tarda, remullant tot el terreny per evitar que les flames es tornessin a originar. Així doncs, afortunadament, el foc es va estabilitzar amb normalitat.