Imatge del carrer on hi ha les cases afectades per la plaga

Onze veïns de Campclar denuncien una plaga de rates i paneroles des de fa setmanes

Han trucat diverses vegades a Ematsa però encara no hi ha anat cap tècnic

Una comunitat de veïns del barri tarragoní de Campclar fa setmanes que està patint una plaga de rates i paneroles. Els habitatges afectats són onze, ubicats a tocar de la Rambla de Ponent, segons apunta el 'Diari Més', i denuncien que ja han donat l'avís a Ematsa, l'encarregada del control de plagues, però que la situació continua igual des de fa setmanes i no hi han posat remei. Per posar alguns exemples, una veïna va trobar-se amb una rata de més de vint centímetres, i un altre veí va trobar un centenar de paneroles dins d'un fals sostre. 

Els veïns expliquen que la primera trucada va ser el 30 d'abril, fa més de tres setmanes, i des de llavors han tornat a trucar quatre vegades més, però els tècnics encara no hi han anat. Els onze habitatges afectats tenen problemes per presència de rates i paneroles, i un dels veïns acusa directament al govern municipal, assegurant que amb els anteriors governs, quan trucaven els tècnics d'Ematsa hi acudien ràpidament. Tal com apunten els veïns al citat mitjà, l'origen de les plagues seria el sistema de clavegueram públic, afirmant que s'ha de solucionar el problema des de l'arrel.

Finalment, desesperats, alguns veïns han decidit tirar pel dret i contractar una empresa privada perquè els desinfectessin els habitatges. Apunten que el problema es repeteix cada any, sobretot quan comença l'època de calor, i les paneroles comencen a sortir i es passegen per les cases i el carrer.