Operació policial.

Sis detinguts a Mont-roig per obligar dones estrangeres a prostituir-se les 24 hores

Les dones vivien en condicions d'esclavatge. Els detinguts han estat deixats en llibertat després de passar per davant del jutge.

Mentre Mont-roig del Camp encara es recupera del cas del 'Breaking Bad' tarragoní, la Policia Nacional ha anunciat que ha desmantellat una altra organització criminal, però en aquest cas que fa referència a la prostitució i al tràfic de dones.

Els agents van detectar a finals del 2021 un augment d'anuncis de contacte publicats a Internet que oferien serveis sexuals de dones a la mateixa zona, pel que van procedir a inspeccionar un local d'aquest municipi del Baix Camp.

Gràcies a aquest moviment, van poder identificar posteriorment diversos membres d'una mateixa organització criminal. Entre ells hi havia el màxim responsable d'aquesta, de nacionalitat francesa, el qual es dedicava a recaptar els diners i tenia un testaferro espanyol com a titular del local. Altres membres identificats es dedicaven a traslladar les noies en cotxes i controlar-les en la seva vida laboral i personal, així com a dur a terme tasques de publicitat.

Les dones vivien en un annex al prostíbul i els requisaven els diners

Durant la inspecció, la Policia Nacional va constatar la presència d'onze persones de diferents nacionalitats, entre les quals hi havia sis dones colombianes, dues d'elles en situació irregular.

Després d'entrevistar-se amb les víctimes, els agents van esclarir que l'organització captava dones estrangeres, en situació irregular i en condicions de vida precàries, pel que tenien necessitats econòmiques urgents, un fet que era aprofitat pels criminals per extorsionar-les. 

Segons van narrar les mateixes víctimes, les obligaven a prostituir-se les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana. A més a més, tenien prohibit sortir del local a partir de les 16.00 hores, moment en què la clientela augmentava.

Els criminals també els controlaven els diners i els descomptaven les despeses d'alimentació i allotjament, entre d'altres. Les noies vivien totes en un annex al prostíbul de reduïdes dimensions i en condicions precàries.

L'operació es va culminar aquest mes d'agost amb la detenció de 6 persones, integrants del grup criminal, tres dels quals ja havien estat detinguts prèviament per delictes similars. 

Tanmateix, després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 de Reus, van quedar en llibertat.