Guàrdia Civil arrestant una persona.

Una denúncia a Tarragona acaba amb la detenció d'un perillós pedòfil a Almeria

El detingut tenia en el seu poder més d'un miler de gigues de contingut pedòfil —algun creat per ell mateix— i ara s'anunciava per impartir classes de repàs a nens d'entre 6 i 14 anys

Especialistes de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Guàrdia Civil d'Almeria, han aconseguit detenir un perillós pedòfil gràcies a la denúncia d'una dona a Tarragona.

La investigació es va iniciar aquest mateix mes de setembre després de rebre la denúncia de la propietària d'una empresa de Tarragona, amb àmbit d'actuació a tot l'Estat espanyol. La dona va alertar sobre un ordinador corporatiu on hi figurava un usuari amb una carpeta on hi havia imatges i vídeos de contingut pedòfil. La gerent ràpidament va denunciar els fets i la investigació va dur els agents fins a Almeria.

Es va activar l'Operació TÉRAS per capturar el perillós pedòfil. En la seva investigació van descobrir que l'ordinador era d'un home amb residència a Almeria que havia finalitzat el seu contracte amb l'empresa feia poc, i un cop el Jutjat d'Instrucció de Tarragona va donar llum verda, es va realitzar l'entrada i l'escorcoll a la casa del sospitós.

Allí van descobrir un autèntic horror. En el primer escorcoll ja hi van trobar diversos dispositius amb imatges, vídeos i xats de WhatsApp de contingut pedòfil. Ràpidament es va procedir a la detenció de l'home, mentre la investigació continuava.

Van descobrir mòbils, memòries externes, discs durs, tauletes i més dispositius amb imatges i vídeos de menors d'edat, d'entre 10 i 12 anys, realitzant actes sexuals de caràcter explícit entre ells o fins i tot amb adults. De fet, entre els vídeos, n'hi havia alguns on hi sortia el detingut abusant de menors. 

Contingut creat pel mateix detingut

La Guàrdia Civil va poder comprovar com la producció d'alguns dels vídeos que van trobar, alguns d'ells de fa anys, l'havia realitzat el mateix detingut, participant a les gravacions.

Gràcies a les feines d'investigació de la policia, ja s'han pogut identificar alguns dels menors que surten en les imatges, d'Almeria i Granada, i s'ha comunicat als seus progenitors. No es descarta que es puguin identificar més víctimes d'aquestes o altres províncies.

Oferia classes particulars a menors de 6 a 14 anys

De fet, ara s'ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció la intervenció de tots els comptes i espais al núvol que pugui tenir el detingut, per evitar que hi pugui accedir i esborrar les imatges i vídeos que hi pugui haver. Paral·lelament també es continuarà amb la investigació i l'anàlisi forense de tot el material trobat.

La Guàrdia Civil també va descobrir que l'home ara s'anunciava per fer classes particulars a nens i nenes des de primer de primària a segon d'ESO, és a dir, a menors d'entre 6 i 14 anys.

El detingut va quedar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona i ara mateix és en un centre penitenciari d'Almeria.