Guàrdia Civil en un operatiu policial.

Una macrooperació policial iniciada a Mallorca esquitxa també Tarragona

En total hi ha hagut una trentena de detencions

Una investigació de la Guàrdia Civil que es va iniciar fa un any ha arribat avui al seu punt àlgid amb la detenció d'una trentena de persones entre Mallorca i Tarragona. Es tracta de la macrooperació policial batejada com a 'Origen' que posava el seu interès en el tràfic de drogues i que, malgrat centrar-se a Mallorca, finalment ha acabat també esquitxant el Camp de Tarragona.

Segons ha comunicat la Guàrdia Civil aquest dilluns 4 d'abril, s'han detingut 30 persones a Mallorca i Tarragona per aquesta macrooperació antidroga contra una organització criminal instal·lada a l'illa de Mallorca. Segons ha informat el cos policial, s'han efectuat 53 registres —48 a l'illa i 5 a la província de Tarragona, tot i que no ha transcendit el lloc exacte—en el marc d'una operació batejada com 'Origen'.

Els cotxes: la peça clau per ocultar la droga

L'operació, contra una organització criminal de l'illa de Mallorca implicada en el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals, es troba sota secret de sumari i continua oberta. Segons explica la policia en una nota de premsa, els detinguts utilitzaven dobles fons en cotxes per ocultar i transportar la droga i els diners. Per ara, s'han comissat fins a 1.400 quilos d'haixix, a banda de diverses quantitats de cocaïna, èxtasi i més de 170.000 euros. També s'han desmantellat quatre plantacions de marihuana.

La investigació es va iniciar l'any passat, quan la Guàrdia Civil va detectar a les Illes Balears un grup de persones que introduïen substàncies estupefaents des de la península. En concret, van identificar una organització especialment activa en el tràfic de drogues relacionada amb el poble de Son Banya, lloc on s'han desactivat cinc punts de venda.

Blanqueig dels beneficis amb la compra d'habitatges

Segons informació facilitada per la policia, l'organització estava formada per grups diversos relacionats entre ells i amb diferents rols.

Gran part dels beneficis obtinguts amb el tràfic de drogues s'utilitzaven per comprar habitatges i vehicles de luxe, com ara la construcció d'una urbanització de luxe del Marroc i vuit cotxes valorats en més de 100.000 euros cadascun. S'han bloquejat un total de 60 comptes bancaris i diversos immobles.