Una agent de la Guàrdia Urbana de Reus i un de la Guàrdia Civil es miren un munt de carcasses de mòbil

Intervenen més de 4.000 productes falsos en sis botigues d'un sol carrer de Reus

L'operatiu policial s'ha coordinat entre la Guàrdia Urbana de Reus i la Guàrdia Civil de Tarragona

El carrer de Misericòrdia de Reus ha viscut, aquest dimecres, 8 de juny, un operatiu policial combinat de la Guàrdia Urbana de Reus i la Guàrdia Civil de Tarragona. El resultat ha sigut la intervenció de 4.411 productes de telefonia mòbil presumptament falsos i vuit persones investigades. Els registres s'han centrat en sis botigues del mateix carrer, que acumulaven entre totes uns 250.000 euros en productes falsificats segons els pèrits policials.

L'operació policial s'ha dissenyat contra la falsificació de complements per a telèfons mòbils, i s'ha fet de manera conjunta entre tots dos cossos policials. De fet haurien sigut les dues policies les que haurien detectat la venda de productes de telefonia molt per sota del seu preu de mercat. Arran del dispositiu conjunt, a les actuacions d'aquest dimecres hi han pres part agents de la Guàrdia Urbana de Reus i de la Guàrdia Civil de Cambrils i del Vendrell.

També han comptat amb la participació d'especialistes fiscals i d'un pèrit especialitzat de la marca de telefonia mòbil afectada. Ha sigut aquest darrer l'encarregat d'acreditar si els 4.411 productes de les botigues eren autèntics o es tractava de falsificacions. També ha sigut el responsable d'estimar el valor de mercat de tot el material intervingut.

Segons les seves anàlisis, si aquests productes s'haguessin venut fent-los passar per originals de la marca, el preu de tots junts hauria arribat als 250.000 euros. L'operatiu policial ha obert diligències per un presumpte delicte contra la propietat industrial. A més, la Guàrdia Urbana de Reus també ha aixecat actes a alguns dels locals registrats per «deficiències administratives».

Són infraccions que van des de la manca de documentació fins a la falta de seguretat o al fet de no mostrar el preu dels productes que s'exposaven als establiments. Els articles que s'han comissat s'han posat a disposició del jutjat de guàrdia de Reus. No hi ha hagut detinguts arran de les entrades d'aquest dimecres, tot i que no es descarta que es pugui produir alguna detenció posteriorment.

A hores d'ara, i segons les informacions policials fetes públiques, el que hi ha són vuit persones investigades per un presumpte delicte contra la propietat industrial.