Operatiu a un basar a Reus.

Cop policial a la 'meca' de les figures manga a Reus: Intervenen més de 300 articles

Els articles estaven valorats en més de 15.000 euros i s'estaven venent molt per sota del preu de mercat

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Reus, com cada any en època de Nadal, han posat en marxa una campanya d'inspecció als basars. De fet, la setmana passada la Guàrdia Civil va anunciar que havia intervingut prop de 600 productes no reglamentaris en només dues setmanes d'inspeccions a Tarragona. La notícia aquest cop ha estat a Reus, en un conegut basar de la ciutat on es podien trobar molts articles manga.

Segons han informat els cossos policials, en aquesta ocasió va ser l'avís d'un ciutadà qui els va portar a inspeccionar el basar. Allí van trobar que hi havia molts articles, concretament figures manga, que es venien per sota del preu de mercat. 

Va ser llavors quan els agents especialitzats en Fiscal i Fronteres, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Reus, van iniciar els tràmits per comprovar si s'estava infringint alguna llei. Les seves sospites es van acabar confirmant i van requisar fins a 350 figures de personatges manga, les quals al mercat podien tenir un valor superior als 15.000 euros.

Irregularitats en la comercialització de les figures manga

Durant la inspecció els cossos policials van poder certificar que l'avís ciutadà que havien rebut era verídic, ja que al basar s'hi venia una àmplia varietat de figures de personatges manga i altres joguines per sota del preu de mercat.

Els agents que es van personar al local van realitzar comprovacions als articles, les quals feien referència a la qualitat i la seguretat d'aquestes figures que estaven a la venda, així com l'origen d'aquestes.

Durant la inspecció van comprovar que el material que es venia no comptava amb els documents de duana pertinents, els quals permeten traçar el seu origen i certificar que la seva importació és legal. També es van notificar irregularitats sobre la seguretat dels articles, ja que no estaven etiquetats en cap dels idiomes oficials de l'Estat.

Segons el comunicat de la Guàrdia Civil, amb aquesta actuació es va evitar la venda al consumidor de «figures que incomplien la normativa legal de seguretat», afegint que la seva venda produïa una «situació de competència deslleial entre comerciants i es perjudicava el comerç legal que sí que compleix les seves obligacions».