Operatiu policial

Macrooperatiu policial antidroga al barri de 'La Patá' a Constantí

Més d'un centenar d'efectius policials acompanyats d'un helicòpter escorcollen quatre cases unifamiliars

Els Mossos d'Esquadra han desplegat a primera hora d'aquest dimarts un dispositiu amb un centenar d'efectius al barri de 'La Patá' de Constantí. Els agents han registrat quatre habitatges unifamiliars i han desmantellat quatre plantacions de marihuana, amb unes 2.000 plantes en total. Els habitatges estan ubicats al carrer Prat de la Riba, en una zona propera al conegut com a barri dels '600 habitatges'.

Els agents han trobat gossos perillosos en un dels habitatges i no s'han fet detencions. Un helicòpter ha sobrevolat la zona durant l'operatiu, que ha comptat amb un desplegament de 120 efectius, inclosos ARRO, la Unitat de Drons i la Unitat de Seguretat Ciutadana. Els mossos han intervingut també cabdells de marihuana, més de 200 focus i làmpades, 24 aparells d’aire condicionat, així com documentació i estris relacionats amb el tràfic de drogues.

Un cop finalitzades les entrades i escorcolls, els operaris de la companyia subministradora han desconnectat totes aquelles manipulacions il·lícites en l’escomesa elèctrica. En aquest sentit, la investigació continua oberta a l’espera de l’anàlisi dels indicis localitzats en les entrades.

Una investigació iniciada el passat mes de setembre

La investigació del cas va començar a principis del mes de setembre quan la policia catalana van tenir coneixement que a la zona nord de Constantí s’havien ocupat diverses cases adossades amb l’objectiu de cultivar marihuana i traficar amb drogues. Segons els Mossos, en els darrers temps aquest punt del municipi havia patit un seguit de comportaments incívics per part de les persones que el freqüentaven per traficar amb droga.

Aquests fets havien derivat en nombrosos problemes d’inseguretat i d’insalubritat que afectaven directament a la comunitat de veïns. A banda del cultiu de droga, durant la investigació es van detectar defraudacions elèctriques «desmesurades» als habitatges investigats, un fet que representava un greu perill pels residents, tenint en compte que podria provocar un incendi imminent.

Durant els mesos d’investigació es va constatar que darrere de les plantacions hi havia un grup criminal assentat al municipi que controlava la zona coneguda com el barri de 'La Patá'. Un control de la zona que feia molt difícil les vigilàncies policials i que es va resoldre amb l’ús de mitjans tècnics com l’helicòpter o els drons policials.