Dos agents de la Guàrdia Civil amb una narcollanxa a l'interior del remolc d'un camió a les Terres de l'Ebre

L'operació per tallar la connexió entre Cambrils, les narcollanxes i el tràfic de droga

La Guàrdia Civil ha registrat una nau al polígon Belianes de Cambrils

La problemàtica dels narcotraficants a les comarques de Tarragona és més que evident. S'han trobat molts casos de cultius de marihuana, tant indoor com exterior, propietat d'organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues en els últims temps.

Aquests, però, no són els únics que han sorgit les darreres dates. La presència de les narcollanxes a la costa de Tarragona, sobretot a la zona de les Terres de l'Ebre, ha tingut un gran impacte.

S'han detectat desembarcaments de drogues en diferents punts del litoral, així com s'han enxampat camions de grans dimensions transportant les embarcacions semirígides de gran potència que es dediquen al tràfic de substàncies estupefaents pel mar.

Després de les investigacions fetes per la Guàrdia Civil, s'ha iniciat una operació contra el tràfic de drogues al polígon Belianes de Cambrils, segons avança el Diari de Tarragona. Un operatiu vinculat a totes aquestes accions de narcotràfic.

Un agent de la Guàrdia Civil
Continua la lluita contra el narcotràfic a les comarques de Tarragona | Guàrdia Civil

Operatiu policial a Cambrils

La Guàrdia Civil ha fet un desplegament policial a una nau del polígon Belianes de Cambrils, a l'entrada de la localitat de la Costa Daurada per la T-312. En aquest indret ha començat un registre on es preveuen diverses detencions en les pròximes hores.

Una gran organització criminal que compta amb els conductors de les narcollanxes, les persones que s'encarreguen de descarregar la droga o els caps de la banda criminal.

Segons el citat mitjà, el dispositiu que s'està duent a terme a Cambrils compta amb dues fases per desmantellar el grup organitzat. En concret, totes les parts dedicades al transport, emmagatzematge i distribució de la droga.

Paquets de droga intervinguts per la policia.
Les narcollanxes comencen a ser habituals a la costa ebrenca. | Guàrdia Civil

Enxampats descarregant haixix a la costa tarragonina

Just abans d'aquest operatiu, els últims dies sortia a la llum la detecció d'una narcollanxa que intentava arribar a la zona de la platja coneguda com Torrent del Pi, pròxima a l'Ametlla de Mar.

El servei de vigilància de costa de la Guàrdia Civil, va activar el protocol que s'utilitza en aquests casos i es va esperar que l'embarcació arribés a terra. Quan els dos tripulants van començar la descàrrega de la droga de contraban, van actuar els agents.

Van sorprendre dues persones que descarregaven 77 paquets que portaven droga. Hi havia 2.500 quilos d'haixix i també 51 bidons de gasolina amb més litres de combustible. A la zona també hi havia una furgoneta amb la qual es pretenia fugir de la zona.

A partir d'aquí s'iniciava una investigació policial centrada a identificar la resta de persones que van participar en aquest operatiu de narcotràfic.

Una narcollanxa amagada al remolc d'un camió a les Terres de l'Ebre

Enxampen diverses narcollanxes a les Terres de l'Ebre | Guàrdia Civil

La preocupant presència de narcollanxes a les Terres de l'Ebre

La costa de les Terres de l'Ebre s'està convertint en la porta d'accés de l'haixix a Espanya i a Europa. Una problemàtica que la Guàrdia Civil n'és conscient i ha augmentat la presència dels seus serveis de vigilància en diferents punts del litoral. 

Entre mitjans de febrer i mitjans de març, es van enxampar tres camions de grans dimensions que transportaven narcollanxes a l'interior dels remolcs. Tots ells localitzats en diferents indrets de les Terres de l'Ebre.

El més recent va ser enxampat quan circulava un vehicle a gran velocitat per la urbanització Riumar fugint de la Policia Local de Deltebre. Uns agents que van localitzar una narcollanxa en aquest lloc a l'interior d'un camió.

Una història que se sumava al vehicle pesant que circulava per la TV-3435 entre Amposta i Deltebre i va aixecar sospites o el camió que circulava a una velocitat inadequada per aquesta mateixa carretera.