Una plantació indoor desmantellada a Reus

Operatiu policial a Reus, el Catllar i Castellvell: 7 detinguts i desmantellades 2.000 plantes de marihuana

També es van trobar 22 galls de baralla, sense complir cap classe de mesura relacionada amb la protecció d'animals

Macrooperatiu policial a la ciutat de Reus  contra el tràfic de drogues. La Guàrdia Civil amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Reus han desarticulat un grup organitzat vinculat a les substàncies estupefaents dins el marc de l'operació «Farol».

En aquest s'han desmantellat tres plantacions de marihuana a les localitats de Reus, el Catllar i Castellvell del Camp, on hi havia més de 2.000 plantes. Així mateix, s'han detingut a set persones per la seva implicació en el delicte del tràfic de drogues —cultiu i elaboració de marihuana—, pertànyer a un grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

Més de 2.000 plantes de marihuana i 7 detinguts

A principis d'aquest 2020, la Guàrdia Civil va iniciar la investigació en detectar la possible activitat il·legal que estaria realitzant un conegut delinqüent establert a Reus, quan se'l va relacionar amb el cultiu de marihuana a l'interior de diversos immobles de la província, amb jornalers dedicats exclusivament al cuidat i manteniment de les plantacions.

Arran d'aquesta informació, es van poder ubicar tres habitatges, on es podria estar cultivant substàncies estupefaents. Aquestes estaven llogades des de fa més d'un any i alhora vigilades per gossos. En aquestes no hi havia cap mena d'activitat i només les visitava alguns cops el líder de l'organització per comprovar l'estat de les plantacions, fet que va confirmar les sospites dels investigadors.

Aquest dimecres es va procedir a l'explotació de la informació aconseguida durant la investigació i, un cop obtinguts els permisos, es va entrar i comprovar que tots els immobles estaven condicionats amb una infraestructura per cada una de les fases des del cultiu. 

Així mateix, es van trobar que estaven connectats de forma fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric, fet habitual en aquest tipus de cultius d'alt rendiment. També es van trobar 22 galls de baralla, sense complir cap classe de mesura relacionada amb la protecció d'animals. 

Els investigadors van intervenir 2.024 plantes de marihuana; 50 quilograms de cabdells de la mateixa substància; 1 arma de foc llarga; 1 pistola tasser; balances; 1 envasadora i 1 peladora, així com material relacionat amb el cultiu indoor d'alt rendiment. 

Es van detenir  6 homes i 1 dona, entre 30 i 50 anys, de nacionalitat espanyola, diversos d'ells amb molts antecedents policials, als que se'ls imputen els delictes  d'integració en grup criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.