Una plantació de marihuana desmantellada pels Mossos d'Esquadra en l'operatiu policial d'aquest dimarts, 9 de juny de 2020

Cop al crim organitzat al Tarragonès: 7 detinguts i més de 2.000 plantes de marihuana decomissades

Avui dimarts, els Mossos d'Esquadra han fet sis entrades i perquisicions simultànies a Vila-seca, el Catllar, Salou i la Pineda

Nou cop contra el tràfic de substàncies estupefaents a la demarcació. Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona han detingut avui dimarts, 9 de juny, set homes d’edats compreses entre els 35 i els 43 anys, sis d’ells de nacionalitat albanesa i un d’espanyola, veïns del Tarragonès, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. També hi ha una dona investigada pels mateixos fets.

Segons ha explicat la policia catalana, la investigació va començar a principis de 2020 arran d’unes informacions que apuntaven que, en una casa del Catllar, s’estava cultivant marihuana. A partir de llavors, els Mossos van comprovar que durant les nits se sentien contínuament sorolls de maquinària d’aires condicionats i, alhora, la casa desprenia una forta olor a cànnabis. Avançades les indagacions, els agents van poder determinar l’existència d’una plantació i van identificar els membres de l’organització criminal responsable.

Una organització, tres estaments

Precisament, la banda tenia tres estaments diferenciats: els jardiners, els instal·ladors i la direcció de l’entramat, que comptava amb la participació d’un empresari que aprofitava el seu patrimoni i entramat comercial per destinar-lo a aquesta activitat il·lícita. A més, l’individu es reunia sovint amb el cap de l’organització i participava de forma activa i directa amb l’activitat criminal, ja que, segons els Mossos, «supervisava i col·laborava amb les tasques d’instal·lació de la futura plantació que havia d’ocupar les dues naus que pertanyien a la seva empresa fins feia dos mesos, aproximadament».

Una plantació de marihuana indoor desmantellada pels Mossos d'Esquadra en un operatiu antidroga al Tarragonès
Avui dimarts, s'han fet sis entrades i perquisicions simultànies a diversos punts del Tarragonès | Mossos d'Esquadra

La banda, connectada amb una plantació desmantellada al gener

L’organització, al seu torn, estava directament vinculada a una plantació de marihuana de més de 3.000 plantes que es va localitzar a Abrera, al Baix Llobregat, a mitjans del mes de gener. Amb tot això, sumat als diferents indicis incriminatoris, els investigadors han realitzat aquest matí sis entrades i perquisicions simultànies, tres d’elles a Vila-seca i la resta al Catllar, Salou i la Pineda, amb set detencions i una vuitena persona imputada.

A més, s’han intervingut prop de 2.100 plantes de marihuana, 17.000 euros en efectiu, quatre vehicles d’alta gamma, una arma curta semiautomàtica del calibre 22 i dues caixes de munició, més de 100 transformadors i làmpades, gran quantitat de terminals de telefonia mòbil, humidificadors, aparells d’aire condicionat i documentació, entre d’altres objectes.

Imatge d'una arma intervinguda pels Mossos d'Esquadra
Imatge de l'arma, del calibre 22, intervinguda pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

A punt per a un cultiu potencial de més de 3.000 plantes

Cal remarcar que en dues de les naus de Vila-seca hi havia part de la instal·lació finalitzada i 1.000 torretes preparades per ser plantades amb un potencial de cultiu que podria haver superat amb escreix les 3.000 plantes. Un cop finalitzades les diferents entrades, la companyia subministradora ha tallat les connexions il·legals a les escomeses de fluid elèctric.

Amb l’operatiu policial d’avui els Mossos d’Esquadra donen per desarticulat el grup criminal «pendent de l’estudi i anàlisi de la documentació intervinguda». Els set detinguts, apunta el cos, resten en dependències policials a l’espera de passar en les properes hores a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Bitllets de 50 euros trobats en l'operatiu antidroga dels Mossos d'Esquadra al Tarragonès
S'ha comissat un total de 17.000 euros en efectiu | Mossos d'Esquadra