Policia treballant en l'escorcoll.

El perillós grup criminal de Reus: drogues, armes, milers d'euros i 13 detinguts

Tot va començar per l'avís d'un veí a través de la web de denúncies on assegurava que uns desconeguts podrien estar traficant a petita/mitjana escala

L'avís d'un veí a través del portal web de denúncies de la policia va desembocar en un gran operatiu policial que ha implicat els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Reus i que va acabar amb fins a 13 detinguts i el desmantellament d'un perillós grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues al Camp de Tarragona.

La perillositat de l'operatiu també va comportar la presència del Grup Especial d’Intervenció (GEI), el Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) de la Policia Nacional i les unitats canines d’ambdós cossos policials

Va ser el passat 22 de març quan els tres cossos policials van realitzar un macrodispositiu contra la venda al detall de cocaïna a Reus i Mont-roig del Camp, tot i que finalment es van endur una sorpresa i van comprovar com els implicats traficaven amb tota mena de drogues.

L'equip conjunt d'investigació es va formar després que la Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus i la Brigada Provincial de Tarragona de la Policia Nacional coincidissin en els seus objectius. La Policia Nacional havia rebut l'avís d'un ciutadà a través de la seva web en què assegurava que uns desconeguts traficaven a petita/mitjana escala amb cocaïna a Reus i a Miami Platja.

Gossos antidroga, armes de foc, molta droga i diners en metàl·lic

Els dos cossos policials van treballar conjuntament per ubicar els domicilis que formaven part de la xarxa criminal. Van descobrir que a banda de ser punts de venda de droga, també eren les 'guarderies' d'aquesta, és a dir, els punts d'emmagatzematge.

El 22 de març es van dur a terme les entrades als domicilis implicats. En total van ser 11 escorcolls simultanis a cases, magatzems i una masia. Els espais estaven ubicats a Reus, Miami Platja i la Pobla de Mafumet.

L'operatiu, anomenat CAVE-SEGAB, també va practicar l'escorcoll de diversos cotxes amb gossos antidroga, els quals van localitzar amagatalls dissenyats per transportar-ne.

En els escorcolls es van trobar fins a 2,6 quilos de cocaïna, 500 grams d'haixix, dosis d'heroïna, 52 pastilles d'èxtasi, 1,1 quilos de substància de tall, 210 plantes de marihuana i 2 quilos de cabdells.

Així mateix, es van intervenir 81.700 euros en efectiu i es van intervenir dues armes de foc, tres dispositius TASER, un puny americà, cinc bàscules de precisió i un vehicle d’alta gamma.

Atrapen la mare d'un detingut al Morell amb droga i 4.000 euros

La sorpresa final de l'operatiu va venir quan es va realitzar un dotzè escorcoll al Morell a la casa de la mare d'un dels detinguts. La dona va ser enxampada al carrer quan portava una bossa amb un quilo de cocaïna i 4.000 euros en efectiu.

Quan van escorcollar el seu domicili també hi van trobar 33.600 euros a l’interior del calaix d’una persiana.


Els detinguts  tenien amb antecedents per delictes relacionats contra la salut pública i tots ells van passar a disposició judicial. El jutge, va decretar l’ingrés a presó provisional per a 9 dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per a la resta de detinguts.