La Colla Jove Xiquets de Tarragona durant una actuació a la plaça de la Font

Ordre d'allunyament contra un casteller de la Colla Jove de Tarragona

Un jutge li ha imposat per un suposat cas de violència masclista contra una castellera de la Vella de Valls fora de l'àmbit casteller

Un suposat cas de violència masclista ha esquitxat el món casteller de Tarragona en els darrers dies. Així, segons han avançat el digital 'La República Checa' i el 'Diari Més', un jutge ha imposat una ordre d'allunyament a un casteller de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. En aquest sentit, la decisió judicial respondria a la denúncia per violència masclista d'una castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Segons fonts consultades de la Jove de Tarragona pel 'Diari Més', s'està treballant a diversos nivells en aquest tema, tot i que els fets van tenir fora de l'àmbit castell. En aquest sentit, fonts dels de la camisa lila asseguren que «estem monitorant cada dia el cas tant en l'aspecte judicial, com en el social i també en el personal, per conèixer la situació del casteller».

Ara com ara, des de la Jove no s'ha pres cap mesura contra el casteller denunciat, tot i que «s'estan fent treballs de pedagogia amb aquesta persona, unes xerrades que també es fan en general als membres de la colla». En aquest sentit, la Jove ha recordat que «sempre hem estat en contra de qualsevol actitud masclista, racista o homòfoba».

Converses amb la Vella de Valls i amb la Coordinadora de Colles Castelleres

La Jove de Tarragona està treballant, a través de la seva comissió de gènere, amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. En aquest sentit, fonts dels liles asseguren que «estem en constants converses amb ells, per parlar sobre el que s'hauria de fer», tot i que manifesten que és un cas complicat, ja que la suposada agressió es va produir fora de l'àmbit casteller.

Així, la colla encara no ha pres cap mesura contra el casteller, que pot assistir als assajos, activitats i diades, tot i que per decisió pròpia no hi ha assistit. Tot i això, l'ordre judicial afectava la Diada Castellera del Primer Diumenge de Festes, ja que hi participava la Vella de Valls, colla de la suposada víctima.

La decisió de la Jove de Tarragona és diferent de la que van prendre els Xiquets del Serrallo, que fa unes setmanes van suspendre de manera cautelar un casteller que va ser detingut per un suposat cas d'abús sexual a una menor, també fora de l'àmbit casteller.