Mohammed, pare de la jove acusada de tirar el seu nadó viu a un contenidor, assegut per declarar com a testimoni en el judici a l'Audiència de Tarragona

El pare de la jove acusada de llençar el seu nadó a la brossa a TGN trenca el silenci

L'home s'ha negat a declarar com a testimoni, mentre que sí que ho han fet les professores de l'acusada

La segona jornada del judici contra una jove, Sara Z., i la seva mare, María Celeste E., acusades d'assassinat del nadó acabat de néixer de la primera ha portat a l'Audiència Provincial de Tarragona el pare i marit d'ambdues. Aquest, a l'empara de l'article 416 de la Llei d'enjudiciament criminal, s'ha negat a declarar com a testimoni en la vista oral, tot i que ha parlat amb els mitjans de comunicació a les portes del jutjat.

Quan ha acabat la sessió, abans de parlar amb els periodistes, Mohammed s'ha acostat al tribunal per mostrar-los continguts en el seu telèfon mòbil —àudios i cartes escrites a mà adreçades a la seva dona amb qui porta casat 27 anys— amb l'objectiu de demostrar que tenia bona relació amb la seva dona i la seva filla. 

El pare assegura que està «en xoc»

En aquest sentit, l'home ha negat les acusacions d'abusos i maltractaments que la seva filla i la seva dona van fer aquest dilluns durant la seva declaració en la primera jornada del judici. En aquest sentit, el pare de Sara Z. i marit de María Celeste E. ha assegurat que les declaracions de les dues acusades l'han agafat per sorpresa, alhora que ha negat els fets i ha assegurat estar en estat «de xoc».

Mohammed ha afirmat que «no he pegat mai ni he abusat de ma filla, soc estricte i m'enfado quan les coses no van bé, tinc la sang calenta, però no per arribar a pegar». Sobre aquesta qüestió, ha afegit que «jo tinc la consciència tranquil·la, sempre els he donat una bona vida i els he comprat de tot, però elles tenien massa llibertat i feien el que els donava la gana».

L'home ha considerat que aquestes acusacions contra ell són una estratègia de les defenses per exculpar les dues acusades. Mohammed ha dit que «em considero un musulmà moderat, un bon pare i un bon marit, i no les penso inculpar perquè jo no sé res d'això del nadó, no vull perjudicar-les, però jo l'hauria fet avortar o donar-lo en adopció, no matar-lo».

Declaren les professores de la jove acusada

Durant la segona sessió del judici, que se celebra a l'Audiència Provincial de Tarragona, s'han declarat com a testimonis professores de Sara Z. en el centre de formació d'adults en què estudiava. En aquest sentit, han assegurat que aquesta va explicar a companyes de classe, mesos després de parir, que ella i la seva mare s'havien «desfet» de la nena.

La professora de matemàtiques ha explicat que «jo sé el que les alumnes m'expliquen, que quan va néixer la criatura van intentar que no sobrevisqués». El professorat ha definit l'acusada com «una alumna responsable, que no es relacionava massa amb la resta d'alumnes» i que en cap moment se n'havien adonat de l'embaràs.

En la vista d'aquest dimarts també han declarat els sanitaris que van atendre la jove en el seu intent per avortar, així com agents policials que van intervenir en la investigació. Dimecres hi haurà les proves pericials, dijous s'exposaran les conclusions finals de les parts, mentre que dilluns està previst que el jurat emeti el seu veredicte.