Detall de l'escut de la Guàrdia Urbana de Reus en l'uniforme d'un agent

La policia avisa d'una parella que enganya i buida pisos a Reus

Es té constància de diverses actuacions amb els mateixos sospitosos i modus operandi

Tant la Guàrdia Urbana de Reus com els Mossos d'Esquadra alerten la ciutadania d'un cas puntual que pot suposar un problema de seguretat ciutadana. En concret per una parella d'uns 30 anys que enganyen veïns de la ciutat per entrar a casa seva i robar-hi. L'home i la dona es fan passar per venedors per entrar als domicilis segons informa Diari de Tarragona.

Quan són dins de casa aprofiten alguna distracció per robar joies i aparells electrònics petits, com tauletes digitals o telèfons mòbils. L'última actuació que se'ls coneix arran de les denúncies dels veïns afectats seria una a l'avinguda de Marià Fortuny, però també es té constància que han entrat en altres domicilis. Segons assegura el mitjà, haurien actuat, com a mínim, en tres ubicacions més.

Es tractaria d'habitatges situats al carrer de Sor Lluïsa Estivill, al barri de Mare Molas, al camí de l'Aleixar, al barri dels Poetes, i al carrer de l'Argentera, al barri de l'Escorxador. En tots els casos hi hauria hagut veïns de la zona que haurien denunciat haver patit una situació similar. Les denúncies també coincidirien, segons s'apunta, a l'hora de descriure els sospitosos.

La parella estaria formada per un home i una dona que, segons les víctimes, tindrien entre 25 i 35 anys. Segons els testimonis, el seu modus operandi començaria per identificar-se com a venedors quan truquen al timbre. Quan se'ls deixa passar, aprofitarien l'entrada per agafar objectes de valor que puguin prendre a sobre.

Elements com joies, telèfons mòbils o tauletes són de fàcil amagar i s'haurien convertit en alguns dels seus objectius principals. Tots els cossos policials que tenen competències a la ciutat tenen coneixement d'aquesta situació. La Guàrdia Urbana de Reus en concret hauria alertat tots els agents sobre el cas perquè estiguessin alerta.

De fet, a xarxes socials com Twitter han penjat missatges d'alerta per la població general que, tot i que no mencionen específicament el cas, fan referència a situacions similars. Tampoc no es descarta que a mesura que es vagin descobrint casos, s'ampliï el radi d'acció conegut de la parella. Precisament per això no ha transcendit més informació relacionada amb el cas.