La casa on es va produir l'assassinat el 2017.

Es fan passar per lladres per atracar la sogra i l'acaben matant

Els dos acusats estan a l'espera de judici per uns fets que van passar el 2017 a la Bisbal del Penedès

L'assassinat d'una dona el 2017 a la Bisbal del Penedès arribarà aviat a judici. El cas, que es jutjarà a l'Audiència de Tarragona, va crear una gran expectació a la comarca l'estiu de fa cinc anys. Els dos acusats s'enfronten a penes de presó de 28 anys cadascun, segons ha demanat la Fiscalia en el seu escrit d'acusació.

Els fets van tenir lloc el 4 de juliol del 2017, en un habitatge del carrer d'Almeria de la urbanització del Priorat. Allà és on vivia la víctima, de 63 anys, amb el seu marit. Un dels acusats era en aquell moment el seu gendre, que tenia una relació sentimental amb la filla del matrimoni.

Robatori planificat

Com que el noi passava per una situació econòmica precària, va acordar amb un company de feina fer un robatori a casa dels seus sogres. L'objectiu era robar 20.000 euros que la dona tenia al domicili, simulant que ho havien perpetrat uns lladres. El dia escollit va ser el 4 de juliol, ja que el marit de la víctima era a Barcelona.

El gendre va endur-se la seva parella a mirar pisos al Vendrell i, posteriorment, a sopar a Roda de Berà. Havia deixat una finestra oberta perquè el seu company pogués entrar a l'habitatge. Així ho va fer, abans de colpejar la dona i asfixiar-la fins a deixar-la inconscient.

Després es va endur 3.000 euros i alguns anells que la víctima tenia a la seva bossa, abans d'avisar l'amic. Quan la parella va arribar a la casa, va trobar la mare d'ella inconscient i van avisar els serveis d'emergència. Mentre aquests arribaven, el gendre va preparar l'escena per fer creure que havia estat un robatori aleatori.

Ho va fer traient peces de roba de l'armari i llençant-les per tota l'habitació. La investigació dels Mossos va acabar apuntant als dos amics com a autors del robatori i l'assassinat. En el seu escrit, la Fiscalia apunta que tots dos «assumien que el mecanisme d'asfíxia podria produir la mort» de la dona.

Per això demana 23 anys de presó per cadascun per un delicte d'assassinat i cinc més per un delicte de violència en casa habitada. Igualment, reclama que indemnitzin la família de la dona amb 75.000 euros.