Imatge d'un patinet elèctric en una carretera.

Un patinet a l'N-240 a una velocitat increïble: l'estampa que s'han trobat els Mossos

El conductor del patinet ha estat denunciat

D'estampes surrealistes, els Mossos d'Esquadra se'n troben sovint. Aquest dilluns 8 de novembre, però, n'han viscut una d'aquelles que et fa fregar els ulls per saber si estàs veient bé el que veus.

Era un dilluns al matí completament normal fins que una patrulla dels Mossos d'Esquadra que circulava per l'N-240 a Tarragona s'ha topat amb una infracció d'allò més surrealista. Es tractava d'una persona que circulava per aquesta carretera nacional en patinet elèctric. I no només això, sinó que a més a més ho feia a una velocitat d'escàndol —tenint en compte les característiques d'aquest tipus de vehicles—: a més de 80 quilòmetres per hora.

Així ho ha explicat la policia catalana mitjançant una piulada a Twitter. Els agents que han vist la infracció han aturat el conductor del patinet elèctric i li han interposat la corresponent denúncia.

Els vehicles de mobilitat personal estan cada cop més estesos. De fet, les ciutats s'estan adaptant a aquestes noves formes de mobilitat, ja que descongestionen el trànsit i a més son molt més sostenibles.

La normativa per circular en patinet elèctric

Però amb el gran increment d'aquest tipus de vehicles, també ho fan les infraccions amb ells com a protagonistes. Malgrat que es fan campanyes locals i nacionals per difondre la normativa dels patinets elèctrics, encara son moltes les persones que desconeixen que es pot fer i que no.

En el cas d'aquest succés, la infracció fa referència al punt que prohibeix que els patinets elèctrics circulin per vies interurbanes, travesseres, autopistes o autovies, túnels urbans, zones de vianants, voreres o carrils bus. 

A dins dels municipis, si no hi ha carrils habilitats s'ha de circular per la calçada, sempre respectant els vianants. Un altre dels punts que indica la normativa és que la velocitat s'ha d'adequar a la intensitat del trànsit de la via, i es recomana que sigui sempre per sota dels 25km/h per evitar accidents o, en el cas que n'hi hagi, sigui menys greu.

És important recordar també que només hi pot anar una persona a cada patinet, una norma que sovint no es compleix. També és habitual veure conductors de patinets elèctrics amb auriculars o fent servir el telèfon mòbil, dues pràctiques que també estan totalment prohibides.