Imatge de la riera de la Murtra de Creixell

Apareixen desenes de peixos morts a la riera de la Murtra de Creixell

La mort de peixos ha estat provocada per la manca d’oxigen a l’aigua de la riera

Nou episodi de peixos morts a les comarques tarragonines, en aquest cas el terme municipal de Creixell. Segons ha informat el consistori del Tarragonès, aquest dijous van aparèixer desenes d'animals morts a la riera de la Murtra. En aquest sentit, aquest divendres, la regidora de Medi Ambient, Silvia Farrero, i tècnics de Medi Ambient de la Generalitat han visitat l'espai.

Segons han informat els tècnics mediambientals especialitzats en aquests tipus de situacions, la mort de peixos ha estat provocada per la manca d’oxigen a l’aigua de la riera de la Murtra que, a causa de les altes temperatures, no s’ha pogut oxigenar de manera natural.

Malgrat que hi ha hagut una mortalitat important de peixos per manca d’oxigen a l'aigua, els tècnics mediambientals també han destacat que aquestes espècies es reprodueixen amb molta facilitat i que no tots els habitants de la riera han mort.

En aquest sentit, ha afegit que molts dels peixos supervivents s’amaguen o es refugien en diferents racons de la riera i sobreviuen, motiu pel qual està garantida la seva reproducció natural.

Els tècnics de la Generalitat faran un seguiment de la riera de la Murtra durant les pròximes setmanes

Els episodis de mortaldat dels peixos es produeixen sobretot durant l’estiu, per la manca de pluges i les altes temperatures. En aquest sentit, els tècnics mediambientals de la Generalitat han explicat que, durant les pròximes setmanes, faran un seguiment continuat de l’evolució de la situació de la riera de la Murtra de Creixell.

Des de l’àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Creixell, Silvia Farrero, ha volgut destacar la col·laboració que ha rebut des del primer moment dels tècnics de medi ambient de la Generalitat. Així mateix, també ha reivindicat els esforços que des del consistori es fan per fer front a aquesta circumstància adversa.