Dos agents de la Guàrdia Urbana de Reus aturen i parlen amb l'usuari d'un patinet elèctrics

Una persona ferida greu després de ser atropellada per un patinet al centre de Reus

Els fets han tingut lloc aquest migdia al passeig Prim de la capital del Baix Camp

La proliferació de patinets elèctrics als nostres carrers és una realitat des de ja fa molt de temps i és un mitjà de transport que cada vegada està més present. La major presència d'aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) provoca que les possibilitats d'accidents es multipliquin. I és el que, malauradament, ha passat aquest dijous al centre de Reus.

Una persona ha resultat ferida greu aquest migdia després de ser atropellada per un patinet elèctric, segons ha avançat Canal Reus i ha confirmat l'Ajuntament de la capital del Baix Camp. Els fets han tingut lloc al voltant de les dues de la tarda al passeig Prim, quan la víctima ha estat envestida pel vehicle en qüestió.

La víctima ha estat traslladada per efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) en estat greu a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. A banda de tres dotacions del SEM, fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de Reus.

Els patinets només poden circular per les vies expressament autoritzades

Cal recordar que a la ciutat de Reus els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal —entre ells les bicicletes— no poden circular per voreres i zones de vianants. En aquest sentit, només poden circular per les vies expressament autoritzades, que són les calçades, els carrils bici i les vies de velocitat 30.

Periòdicament, la Guàrdia Urbana de Reus fa campanyes de sensibilització per als usuaris dels vehicles de mobilitat personal, arribant a imposar sancions a aquelles persones que incompleixen la normativa.