Imatge de Marin Eugen Sabau, quan treballava a l'empresa Securitas

El pistoler de Tarragona fa una petició 6 mesos després del tiroteig: l'eutanàsia

L'equip mèdic ha donat llum verda per iniciar el procediment, mentre la defensa de les víctimes vol aturar-lo

Fa sis mesos que Tarragona vivia una situació crítica a la ciutat. Marin Eugen Sabau, de 46 anys, obria foc contra els seus excompanys de treball a l'oficina de Securitas i fugia per acabar atrinxerat armat en una masia abandonada a Riudoms.

El Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra actuaven per detenir-lo. Van neutralitzar el pistoler disparant-li als braços i les cames quan estava atrinxerat i armat, quedant greument ferit en estat crític. 

Ara, continua ingressat a l'Hospital penitenciari de Terrassa amb una lesió medul·lar. Mig any després del tiroteig i en aquest estat, Ser Catalunya ha informat que Sabau ha demanat rebre l'eutanàsia i el seu metge, després d'exposar el cas a l'equip del Consorci Sanitari de Terrassa, ha acceptat iniciar el procediment. 

Imatge d'un home armat mostrant les armes.
Marin, l'autor del tiroteig a Tarragona. | Cedida

Una lesió medul·lar incompleta

Des del tiroteig iniciat fins que va ser abatut i detingut, Marin Eugen Sabau ha passat la resta dels seus dies a l'hospital. El citat mitjà, amb la documentació enviada al jutjat d'Instrucció 5 de Tarragona que l'investiga per mitja dotzena d'intents d'homicidi, tinença d'armes i atemptat, ha explicat l'estat del pistoler.

En aquest document s'assenyala que Sabau té una lesió medul·lar incompleta. Un estat que, des dels trets propiciats pels GEI per detenir-lo, li genera una important dependència un dolor neuropàtic. A més, també se li va haver d'amputar una cama.

Després d'aquest temps, i haver-li començat un tractament mèdic, va reiterar que volia tramitar l'eutanàsia. Desitjant d'aquesta morir de manera assistida.

L'equip mèdic que porta la seva situació, després d'analitzar la situació, ha acceptat que es comenci el procediment per rebre l'eutanàsia, segons explica Ser Catalunya. Tot i això, la defensa de les víctimes de Sabau durant el tiroteig i fugida, presentaran recursos perquè el procés es paralitzi.

Un tiroteig després de l'acomiadament

Tarragona es despertava 14 de juny de 2021 amb la por al cos. Sabau, veí d'Alcover, va entrar a la seu de Securitas d'on havia sigut acomiadat feia ben poc. Havia arribat disfressat i armat, quan va obrir foc contra els seus excompanys ferint-ne tres de gravetat.

Després d'això, va iniciar la fugida amb el seu Citroën Xsara gris, quan va enviar un correu electrònic explicant tot allò que volia fer. A més, mentre s'intentava amagar, els Mossos el van identificar en un control i no va dubtar en disparar a un agent.

Va aconseguir arribar a una masia abandonada al terme municipal de Riudoms i, atrinxerat i amb un gran armament, esperava l'actuació dels GEI dels Mossos.

No es va aconseguir negociar amb el pistoler i es va procedir a l'assaltament del cos d'elit. Es va disparar als braços i cames, abatent-lo i aconseguint la seva detenció