Imatge d'una plantació de marihuana a Vandellòs

Descobreixen una plantació a Vandellòs amb més de 3.000 plantes de marihuana

Uns boletaries van donar l'avís a la Guàrdia Civil | L'home que les vigilava vivia a la mateixa finca «en condicions insalubres»

La Guàrdia Civilva desmantellar la setmana passada una  plantació  de 3.537 plantes de marihuanaal terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i va detenir una persona  que s'encarregava de vigilar-la i custodiar-la.

Els agents van tenir coneixement de la  plantació, que es trobava en una zona boscosa entre Masboquera i Masriudoms, després de rebre l'avís d'uns boletaires a finals de setembre. Després de fer recerca per la zona, els policies van localitzar una  parcel·la sense vegetació en la qual s'hi havien tallat arbres per condicionar-la.

De fet, les plantes estaven  a punt per ser collides i pesaven  700 quilos. L'arrestat, de 37 anys, va quedar en llibertat després de passar pel  jutjat de guàrdia de Reus. Els agents van veure com s'havia instal·lat un tancat perimetral amb tanques metàl·liques, troncs i arbustos secs per protegir la plantació. Segons ha informat la  Guàrdia Civil, això suposava un greu risc d'incendi.

En un dels extrems també hi van trobar una caseta de reg i diverses  canalitzacions fins a uns dipòsits de plàstic d'on en sortien mànegues per al  regadiu. A més, a la zona on hi havia els dipòsits es van localitzar envasos de  pesticides, un producte que per la policia podria acabar als aqüífers de la zona.


A la vegada, van trobar una  tenda de campanya  on vivia el cuidador de la plantació «en condicions insalubres». L'arrestat  va ser acusat d'un delicte de tràfic de drogues.


En el que portem de 2020, a la demarcació de Tarragona la  Guàrdia Civil  ha desmantellat 28 plantacions  amb més de 25.000 plantes de marihuana, amb un pes total de 1.461 quilos. En conseqüència dels operatius s'han detingut 74 persones.