Imatge d'una platja amb bandera vermella

Més problemes a la platja d'Altafulla: bandera vermella per un abocament

Ha quedat prohibit el bany en la zona central de l'espai

L'actualitat informativa d'Altafulla té la platja com a element central des de fa setmanes. Els temporals d'aquesta primavera, que han deixat la platja sense sorra, van provocar primer una moció de censura, portant Montse Castellarnau a l'alcaldia, i a principis d'aquesta setmana va portar una nova polèmica entre el govern municipal i l'exalcalde Jordi Molinera.

El darrer capítol que ha patit la platja d'Altafulla ha arribat aquest primer de juliol, quan s'ha hissat la bandera vermella a la zona central de l'espai per la mala qualitat de l'aigua, segons ha informat Protecció Civil. En aquest sentit, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat que la situació s'ha produït a causa d'un abocament de clavegueram.

Davant aquesta situació, el bany en la zona afectada ha quedat prohibit.

La platja, amb la sorra sota mínims

La situació que viu Altafulla amb la platja és crítica i en els pròxims dies s'haurà de fer una aportació extraordinària de sorra, que pagarà el consistori del Baix Gaià. En aquest sentit, els temporals del passat mes d'abril van endur-se una quantitat important de sorra, que va es va reposar a principis del mes de juny.

La sorra, però, va durar poc a platja, ja que un petit temporal durant el cap de setmana del 18 i el 19 de juny va endur-se la sorra que s'havia acabat de traslladar aquella mateixa setmana.