Imatge d'un policia local al Vendrell durant la detenció d'un jove magrebí que va intentar interrompre la processó de Setmana Santa.

Segueix la polèmica per la baralla a la processó al Vendrell: què va passar realment

La Hermandad de Las Penas y Nuestra Señora del Consuelo ha fet un comunicat pels aldarulls durant la processó de Diumenge de Rams

Continua el rebombori per la situació viscuda el Diumenge de Rams al Vendrell. Aquest passat 10 d'abril, la Hermandad de Las Penas y Nuestra Señora del Consuelo, feia la processó quan uns aldarulls causats per cinc joves magrebins van alterar la situació.

Els autors de les molèsties i alteració de l'ordre públic durant aquest acte religiós eren cinc joves d'origen magrebí. La Policia Local del Vendrell es va veure obligada a actuar, quan dos d'ells van encarar-se als agents, els van agredir i van acabar detinguts per tot plegat.

Un fet que ha corregut com la pólvora per les xarxes socials i molts asseguraven que els joves havien anat a 'rebentar' la processó de Setmana Santa. Tot i això, a les imatges que s'han viralitzat no es veuen aquests fets, sinó que s'observa el moment de la detenció de dues persones del grup.

L'explicació de confraria vendrellenca

La situació tensa que es va viure als voltants de dos quarts de vuit de la tarda durant el Diumenge de Rams ha aixecat polseguera. Uns fets que han viscut en primera persona la Hermandad de Las Penas y Nuestra Señora del Consuelo, grup que protagonitzava la processó.

Davant de les detencions i aldarulls viscuts durant la processó han deixat les coses clares. Tal com assenyalen en un comunicat, els incidents durant aquest esdeveniment religiós de la Setmana Santa vendrellenca «no van tenir cap mena de relació amb la sortida processional que feia la Hermandad el passat diumenge i, per tant, el seguici processional no es va veure afectat en cap moment».

D'aquesta manera es desmarquen dels fets i desvinculen la processó accidentada que es va viure. A més, se situen «completament al marge» d'aquests incidents, ja que «es tracta d'una situació aliena».

Per tot plegat, situen les molèsties causades per aquest grup i les posteriors detencions a «actes privats efectuats per joves que no tenen res a veure amb la mateixa Hermandad».

Finalitzen el comunicat lamentant profundament «que es vulgui desviar l'atenció cap a uns fets aliens» després de la tornada de les processons i el seu seguici, després de la pandèmia de la Covid-19.

L'incident a la processó de Diumenge de Rams al Vendrell

Els aldarulls van començar a prop de la plaça del Centre del Vendrell. En aquest punt hi havia cinc joves d'origen magrebí que estaven molestant i altrenat l'ordre públic durant la processó del Diumenge de Rams. Pels voltants de les 19.30 hores, un policia va alertar d'aquesta situació.

El grup es va desplaçar cap a la plaça Nova, lloc on agents de reforç els van dir que abandonessin la zona perquè estaven creant molèsties. Una situació que no va agradar dos dels joves i van encarar-se als policies i els van donar empentes.

Després dels moments de tensió viscuts per uns fets que no estaven vinculats a la processó, tal com diu el comunicat de la Hermandad, aquestes dues persones, de 24 anys i d'origen magrebí, van quedar detingudes.

Com es veu en les imatges enregistrades, la detenció d'aquests joves van ser aplaudides pels presents a la processó vendrellenca.

▶️ Dos joves marroquins detinguts per boicotejar una processó de Setmana Santa a Catalunya

Arran dels fets, la policia ha obert una investigació per intentar identificar la resta de joves que van poder evitar la detenció i que també van participar en els aldarulls durant la processó del Diumenge de Rams al Vendrell.