Imatge d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Reus

Els menors d'edat que circulaven contra direcció pel mig de Reus

La Guàrdia Urbana de Reus els ha lliurat a les seves mares

Cap de setmana complicat a la ciutat de Reus. La Guàrdia Urbana ha hagut d'actuar durant aquesta passada nit en el marc del dispositiu d'incivisme a l'hora de tancament d'oci nocturn a la ciutat. En aquest aspecte han aixecat una vintena d'actes per diferents incidents als carrers de la capital del Baix Camp.

A banda d'aquests, una patrulla de la policia reusenca ha aturat un vehicle que circulava en direcció contrària i s'han endut una gran sorpresa amb els ocupants d'aquest cotxe.

Un vehicle circulava en direcció contrària

La Guàrdia Urbana de Reus ha viscut una estranya situació arran de l'aturada d'un vehicle a la ciutat de Reus. Segons ha informat la policia reusenca a les seves xarxes socials, han vist com un vehicle circulava en direcció contrària pel barri Muralla de la ciutat.

Els fets, en concret, han succeït al carrer del Roser de la ciutat, on una patrulla ha aturat el cotxe. La sorpresa dels agents ha estat quan han vist qui hi havia a l'interior del vehicle.

Al lloc de conductor hi havia un menor de 17 anys, motiu pel qual se l'ha denunciat per un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, l'acompanyava un altre menor, de 13 anys.

Per tot plegat, la Guàrdia Urbana ha instruït les diligències pertinents i se'ls ha lliurat a tots dos a les seves mares.

Nit d'incivisme a Reus

D'altra banda, la Guàrdia Urbana de Reus ha engegat un dispositiu de control d'incivisme a l'hora de tancament dels locals d'oci nocturn. Una mesura que s'ha iniciat buscant prevenir i reprendre les conductes incíviques a l’entorn de l’oci nocturn amb dues línies d’acció: el seguiment, control i denúncia dels fets incívics, i la divulgació i conscienciació.

En aquest sentit, la policia reusenca ha aixecat un total de 21 actes aquesta nit. En concret, 11 han estat per miccionar a la via pública; cinc per consum d'alcohol a la via pública causant molèsties; tres més per tinença de drogues; i dues per embrutar la via pública.

Els objectius principals de la campanya, sorgits de les trobades amb empresaris del sector són: Mantenir una oferta d’oci nocturn més segur i de qualitat; minimitzar les molèsties veïnals; recordar les obligacions, augmentar les sinergies entre l’ajuntament i l’empresariat de l’oci nocturn; i la coordinació entre els locals d’oci nocturn i els cossos de seguretat per identificar i abordar les conductes incíviques.