Imatge d'arxiu del passeig de Salou amb persones caminant i diversos edificis d'apartament al fons

La policia detecta un increment d'ocupacions il·legals en segones residències de la Costa Daurada

Les restriccions de mobilitat per la pandèmia ha afavorit aquestes pràctiques

Els darrers anys la preocupació al voltant les segones residències ha crescut a causa d'un increment de les ocupacions il·legals. A més, amb el confinament i les restriccions de mobilitat les ocupacions també han patit un repunt, ja que molts propietaris d'habitatges viuen lluny de la segona residència, i des de fa un any hi ha hagut moltes dificultats per moure's lliurement i poder anar i controlar les seves propietats.

Segons apunta 'Hoy Aragón', fonts policials indiquen que darrerament hi ha hagut un repunt d'ocupacions il·legals, precisament, en habitatges de la Costa DauradaCambrils, Salou, La Pineda, Torredembarra, Altafulla... són només alguns dels municipis tarragonins costaners que reben més visitants els mesos d'estiu, i que tenen un gran nombre de cases, pisos i apartaments que són la segona residència de milers de persones.

Aquesta pràctica ja es va detectar l'any passat, concretament els dos mesos anteriors a l'inici de l'estiu, i que enguany ha empitjorat. El citat mitjà apunta que són milers els aragonesos que tenen segones residències  a la nostra Costa Daurada, i que a causa de la pandèmia i les restriccions, fa més de sis mesos que no han pogut desplaçar-se a comprovar com estan, ja que l'estat d'alarma que prohibia la mobilitat entre províncies.

La Policia Nacional  apunta que l'any passat van començar a rebre més denúncies d'ocupacions il·legals en municipis com Salou, La Pineda, Calafell, Cambrils o Torredembarra, i que és un o dos mesos abans de l'estiu quan els okupes comencen a triar els habitatges per entrar-hi il·legalment. En l'últim any a l'Estat ha crescut un 5% el nombre d'ocupació il·legal d'immobles, amb una major incidència a Catalunya, amb més de  3.600 casos  oberts, gairebé la meitat del total.

La policia apunta que no només s'ocupen apartaments, sinó que també hi ha hagut casos en què s'han ocupat xalets de luxe de la Costa Daurada. Asseguren també que hi ha diferents perfils d'okupes: màfies que entren a l'habitatge i el relloguen il·legalment a altres okupes, i també existeixen famílies senceres que van a cases de la platja a 'okupar' «de vacances».