Un agent de la Policia Local de Roda de Berà

La Policia Local de Roda de Berà evita l'ocupació de dos habitatges

Els fets van tenir lloc aquest dijous i els agents van rebre l'avís de diversos ciutadans

Agents de la Policia Local de Roda de Berà van evitar aquest dijous al vespre i a la nit l'ocupació de dos immobles al municipi, un d'ells ubicat a la Martorella i un altre situat al barri de Berà. El primer avís es va rebre al voltant de les vuit del vespre, quan un veí va comunicar l'ocupació d'un habitatge per part de dos homes. Una patrulla es va desplaçar fins al lloc dels fets i va identificar dos individus, comprovant que es tractava d'un intent d'ocupació.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els ocupants no van tenir temps de constituir morada i els agents de la Policia Local de Roda de Berà van poder procedir a desallotjar l’habitatge. Segons ha explicat el consistori de Roda de Berà, aquesta mateixa casa havia estat desallotjada judicialment fa un parell de mesos.

El segon avís, a les onze de la nit

Tres hores després del primer avís, al voltant de les onze de la nit, va arribar una segona trucada a la Policia Local que alertava sobre la presència sospitosa de persones en un carrer del barri de Berà. Ràpidament, la patrulla del torn de nit es va posar en marxa i va localitzar quatre individus, veïns de Terrassa, que portaven al cotxe eines que s'utilitzen normalment per a ocupar habitatges.

Després de comprovar que no havien constituït morada en l’habitatge que havien intentat ocupar, els agents de la Policia Local van intervenir les eines de forma preventiva.

La Policia Local ha recordat que durant el 2021 els agents van aconseguir en 94 ocasions, el 72% dels casos, que els ocupes no assolissin el seu objectiu.

Protocol d'actuació de l'Ajuntament per prevenir les ocupacions

Arran de l'aprovació d'una moció al consell plenari, l'Ajuntament de Roda de Berà va redactar un protocol d'actuació amb accions preventives per evitar les ocupacions. Així mateix, es va constituir una taula de treball interdisciplinària que analitza els nous empadronaments, les ocupacions i valora les possibles situacions reals d'exclusió social.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Roda de Berà es persona com a perjudicat en els procediments penals per ocupacions al municipi, alhora que promou procediments contenciosos administratius contra aquells que ocupen il·legalment un habitatge i es connecten al subministrament elèctric o de gas, generant perill i inseguretat a la resta de veïns i veïnes.