Un agent de la Policia Local de Roda de Berà

Els ocupes d'un habitatge de Roda de Berà que havien «comprat» la clau

La Policia Local ha evitat una nova ocupació d'un habitatge

La col·laboració dels veïns i veïnes de Roda de Berà ha evitat que un habitatge sigui ocupat il·legalment. La Policia Local va rebre l'avís abans de les tres de la matinada d'aquest dimecres.

Una veïna assenyalava que hi havia quatre individus que estaven intentant forçar l'entrada d'un habitatge. Un immoble que, actualment, està desocupat.

Els agents rodencs, de pressa, es van adreçar fins al lloc dels fets per evitar l'ocupació il·legal de la casa. Un cop a lloc, van identificar els presumptes ocupes i es va comprovar que tenien antecedents.

Els que volien entrar a l'immoble van explicar als agents que havien adquirit la clau de la casa a Rubí el passat diumenge. Per això, tot apunta que és un nou cas de venda il·legal de claus de les màfies organitzades.

La Policia Local de Roda de Berà van poder accedir a l'interior de l'habitatge comprovant que no s'havia construït morada. A més, gràcies a la gravació de la veïna es va obtenir la prova gràfica necessària que demostrava que acabaven d’accedir-hi, per tal de poder procedir a la desocupació. 

Eviten una nova ocupació

Per tot plegat, es va aconseguir que els quatre individus marxessin de l'habitatge i posessin rumb cap a Rubí, lloc d'on venien. Tot i això, la policia rodenca sospita que intentaran tornar a ocupar l'immoble.

Per això s’ha demanat a l’entitat bancària propietària de la casa que compleixi amb la seva obligació d’assegurar-la i dugui a terme les accions necessàries per evitar-ho, amb la instal·lació d’una porta antiocupes i alarma. Tanmateix, la Policia Local estarà molt atenta a possibles moviments. 

L’Ajuntament de Roda de Berà ja havia tallat prèviament el subministrament d’aigua, atès que és una de les mesures que efectua el consistori tan bon punt un habitatge és desocupat per evitar ocupacions il·legals. 

Durant tot el 2021 els agents van aconseguir que en 94 ocasions, el 72% dels casos, els ocupes no assolissin el seu objectiu. Des de la Policia Local es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per poder actuar a temps i que els presumptes autors de l’ocupació no puguin constituir morada.