Policia Nacional d'esquenes amb la porta del cotxe oberta

La Policia Nacional desarticula dos grups d'estafadors que actuaven des del Baix Camp

S'han produït fins a set detencions a Reus, Mont-roig del Camp i Miami Platja

La Policia Nacional ha detingut set persones al Baix Camp en dues operacions on s'han desarticulat dos grups investigats per diverses estafes arreu de l'Estat. En la primera investigació es van detenir cinc persones que es dedicaven a estafar a través de coneguts portals d'Internet de compravenda i lloguer d'habitatges. Els arrestats anunciaven habitatges de lloguer de vacances en localitats turístiques espanyoles i demanaven una paga i senyal.

D'aquesta manera havien arribat a 65 víctimes, principalment d'Andalusia, les Canàries, les Balears i Galícia. Els integrants del primer grup operaven des de Reus, Miami Platja i Mont-roig del Camp. Demanaven quantitats inferiors als 400 euros en concepte de paga i senyal per eludir un càstig major i només haver de respondre per delictes lleus.

A més, els estafats van ser víctimes d'un delicte d'usurpació de l'estat civil, ja que l'organització va fer ús de la documentació personal que enviaven fotocopiada per als suposats contractes de lloguer, per a altres usos il·legítims.

Contractaven crèdits en línia i targetes usurpant identitats des de Reus

En el segon cas, els dos detinguts contractaves crèdits en línia i targetes de les seves víctimes usurpant-los la identitat. Una denúncia a Palma de Mallorca va donar inici a la investigació. En aquesta, una persona denunciava que li havien usurpat la identitat per contractar crèdits en línia i targetes, a través d'una entitat financera especialitzada en crèdits al consum.

El valor de l'estafa arribaria als 15.000 euros. Aquesta primera denúncia es va ampliar més tard, en detectar que els estafadors havien contractat un segon crèdit per valor de 4.000 euros amb una altra entitat. Per dificultat el rastreig dels diners, els traspassaven a un altre compte a nom de diverses societats mercantils, amb la clara intenció d'entorpir l'acció policial i evitar el bloqueig de comptes.

Finalment, els investigadors van identificar els dos veïns de Reus que estaven darrere de la trama. Els van detenir per un delicte d'estafa, usurpació d'estat civil i pertinença a grup criminal.