Plantació marihuana Puigdelfí

La Policia Nacional desarticula un grup criminal que cultivava marihuana a Puigdelfí

L'operació es va saldar amb nou persones detingudes | La banda distribuïa i venia els estupefaents a través d'un club cannàbic de Barcelona

Agents de la Policia Nacional han procedit a la detenció de nou persones, presumptes integrants d'un grup criminal que operava a les províncies de Barcelona i Tarragona, dedicats al cultiu i distribució de marihuana. L'operació es va iniciar el mes de juliol passat quan els investigadors van tenir coneixement de l'existència de tres plantacions en finques rústiques de la localitat tarragonina de Puigdelfí.

Les detencions dels integrants de l'organització es van dur a terme en tres registres domiciliaris practicats a Puigdelfí i altres tres realitzats a la ciutat de Barcelona. Fruit dels mateixos es van intervenir 3.385 plantes de marihuana, 120 quilos de cabdells, 4.000 cigarrets de marihuana, 1,5 quilos de resina d'haixix. També es va requisar nombrosa maquinària i utensilis per al cultiu, tractament i processament de les substàncies estupefaents, així com 528.000 euros en efectiu i diversos comptes bancaris amb un saldo de més de 170.000 euros.

Durant la investigació, els agents van determinar que el cultiu i el tractament de la marihuana es duien a terme al municipi del Tarragonès, mentre que la distribució i la venda es materialitzava a través d'una associació cannàbica situada a Barcelona i regentada per un dels caps de l'organització. El clan desarticulat s'aprofitava de l'aparent cobertura legal que li atorgava l'associació, que estava formalment constituïda i registrada, per a així traficar amb substàncies estupefaents.

Les seves activitats il·lícites, segons la Policia Nacional, els reportaven grans beneficis econòmics, ja que la parella del principal membre del grup, regentava i era l'administradora de l'entitat cannàbica de Barcelona, des d'on venien i distribuïen les substàncies estupefaents. L'associació cannàbica funcionava com un coffee shop, oferint diferents classes de marihuana als seus clients, en forma de cabdells o com a cigarrets embolicats, si bé ho feien en grans quantitats. La legislació espanyola no permet aquest tipus de pràctiques i per tant es tracta d'exemple més de tràfic de substàncies estupefaents.

Un restaurant per blanquejar els diners procedents del narcotràfic

L'operació policial també ha permès localitzar diverses propietats immobiliàries a nom dels integrants de la banda, entre les quals es trobava un establiment de restauració, així com diversos immobles de lloguer, tots ells utilitzats per a introduir en el mercat financer els elevats guanys que obtenien gràcies a les seves activitats il·lícites.

Els nou detinguts, set dels quals de nacionalitat espanyola, un belga i un veneçolà, se'ls acusa com  presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Després de ser posats a disposició judicial, es va decretar l'ingrés a la presó provisional dels tres màxims responsables, quedant la resta del grup en llibertat amb càrrecs i sotmesos a mesures cautelars.