Dos agents de la Policia Nacional d'esquena

Els robatoris de joieries a Cantàbria que han portat la policia fins a Roda de Berà

La Policia Nacional ha fet quatre detencions de membres d'una organització criminal dedicada al robatori de joieries

La Policia Nacional ha desmantellat una organització criminal que es dedicava als robatoris en joieries. L'"Operación Oro KIM" s'ha tancat amb la detenció de quatre persones, una d'elles a Roda de Berà.

Tots ells arrestats com a presumptes autors de nombrosos delictes de robatoris amb força en oficines, locals i joieries de Cantàbria i per formar part d'una organització criminal.

Un robatori a Santander fa saltar les alarmes

La investigació es remunta a principis del mes de novembre del 2020. En aquest moment va haver-hi un robatori en una joieria situada al centre de Santander.  Els lladres es van endur diverses peces que suposarien als voltants d'uns 8 quilos en or de 18 quirats. En el mercat il·lícit podria tenir un valor aproximat d'uns 300.000 euros.

Per aquest motiu, es va iniciar una investigació policial, la qual determinava que l'autoria dels fets corresponien a una organització criminal itinerant. A més d'aquest, també serien els responsables d'una dotzena de robatoris en oficines, locals i joieries de Cantàbria.

El grup criminal tenia la base a Madrid i es desplaçava fins a aquesta comunitat per cometre els delictes. Per això, es va muntar un operatiu policial amb la finalitat d'evitar nous robatoris.

La matinada del 7 d'agost de 2021, els agents van iniciar el dispositiu. Els agents de la Policia Nacional van detenir in fraganti a dos dels membres de l'organització criminal, un d'ells el cap del grup, quan intentaven accedir a una joieria al centre de Santander.

Tots dos van der detinguts com presumptes autors dels delictes de robatoris amb força, pertinença a organització criminal i reclamació judicial. Les investigacions van continuar i el 8 de setembre van detenir un tercer integrant pels mateixos motius.

La detenció a Roda de Berà

Entre les dues primeres detencions i la tercera a Cantàbria, la Policia Nacional va identificar i localitzar a la demarcació de Tarragona al segon màxim responsable de l'organització. Juntament amb la Comissaria Provincial de Policia de Tarragona es van coordinar per a procedir de la detenció d'un home de 29 anys, a Roda de Berà.

Aquest operatiu al Baix Gaià es va realitzar el passat 6 de setembre de 2021.