Marin Eugen

Posen data a l'eutanàsia del pistoler de Tarragona: serà en pocs dies

La decisió arriba pocs dies després que l'Audiència Provincial rebutgés els recursos de les víctimes

El pistoler de Tarragona, Eugen Sabau, rebrà l’eutanàsia el pròxim dimarts 23 d’agost. Així ho ha comunicat aquest divendres el Centre Penitenciari de Terrassa al Jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona, després que fa pocs dies l’Audiència Provincial desestimés els recursos d’apel·lació de les víctimes. En declaracions a l’ACN, l’advocat de Sabau, Gerard Amigó, ha apuntat que es tracta d’una decisió «ferma».

Tot i això, existeix la possibilitat que el Tribunal Constitucional accepti els últims recursos interposats per les víctimes i paralitzi novament el procés, un fet que Amigó ha titllat de «molt improbable». En aquest sentit, el lletrat s’ha mostrat satisfet amb la jurisprudència que representa el cas, en què preval el dret fonamental a una mort digna per damunt de qualsevol causa penal.

Pel que fa als últims recursos interposats per part de les víctimes al Tribunal Constitucional, Amigó ha assenyalat que no en tenen constància oficial i considera que seria una possibilitat «remota» que el Constitucional o l’Audiència de Tarragona els acceptés i aturés de nou el procés d’eutanàsia de Sabau.

Si finalment Sabau rep l'eutanàsia, la causa s'arxivaria

Gerard Amigó ha assenyalat que «hem creat jurisprudència, dos òrgans judicials —un instructor i l’Audiència Provincial de Tarragona— han argumentat una situació nova a l’estat espanyol. Estem molt satisfets amb la resolució, pot servir per a futurs casos». La decisió arriba poc més d’un any després de l’aprovació de la llei de l’eutanàsia a Espanya.

En aquesta línia, l’advocat del pistoler ha remarcat que en aquestes circumstàncies, ha prevalgut el dret a morir dignament per damunt de les causes penals a les quals s’enfronta Sabau. En cas que finalment, Sabau rebi l’eutanàsia el pròxim 23 d’agost, el codi penal preveu l’arxivament de la causa. Segons Amigó, les víctimes podran rescabalar-se i rebre una compensació econòmica.

Cal recordar que Eugen Sabau va patir una lesió medul·lar després de tirotejar diversos treballadors d'una empresa de seguretat de Tarragona i dos agents dels Mossos d'Esquadra en la seva fugida. En un primer moment es va programar l'eutanàsia pel passat 28 de juliol, tot i que la decisió d'un jutge substitut va aturar el procés, que ja torna a tenir data.