Tres agents dels Mossos d'Esquadra

Et pot passar a tu: El vídeo que demostra com et poden robar fàcilment a la benzinera

Els Mossos aconsellen no perdre de vista els objectes de valor i no despistar-se amb desconeguts

Durant les vacances els Mossos d'Esquadra alerten a la població de com actuen els lladres en diverses situacions. En aquesta època estiuenca, els viatges a les carreteres augmenten. Les forces de seguretat aprofiten per conscienciar  la població que amb qualsevol distracció poden patir un robatori.

De fet, aquest dijous, 12 d'agost, el cos de la policia catalana ha difós un vídeo d'un furt en una benzinera a Girona. Els Mossos encara investiguen el robatori. Tot i això, els dos lladres i el cotxe amb el qual fugen estan gravats, gràcies a les càmeres de l'establiment.

Al vídeo es veu la víctima reposant, però es distreu quan una persona s’apropa a ella. Tot i que les imatges gravades són sense so, els lladres acostumen a distreure la víctima comentant-li qualsevol cosa. 

Un cop la persona ja no una tercera persona obre el cotxe sense ser vista i roba les pertinences de l’afectada. La policia catalana aconsella: «Tanca el cotxe sempre que en surtis i no deixis objectes de valor a la vista». 

Els Mossos d'Esquadra donen 3 consells bàsics

Les forces de seguretat catalana alerten: «Compte si algú et vol distreure a la carretera amb l'excusa que tens una roda punxada o el retrovisor trencat». Amb aquest avís els Mossos mostren que hi ha diferents mètodes per distreure una persona mentre està amb el seu cotxe. En el cas del furt a la benzinera de Girona un dels lladres s'apropa a la víctima a parlar amb ella.

Per evitar aquests robatoris, mentre es viatja per la carretera, la policia catalana proposa 3 consells bàsics. El primer és evitar distraccions de desconeguts. El segon és no deixar objectes de valor a la vista.

Finalment l'últim consell fa referència tancar el cotxe. Però sempre traient la clau i comprovant que el vehicle ha quedat ben tancat. A més, els Mossos remarquen que s'ha de desconfiar i trucar al 112, el telèfon d'emergències.

«Punxarodes»: un mètode similar

Un mètode semblant, però més sofisticat, és el que segueixen aquells lladres que punxen les rodes quan un turisme està aturat. De fet, la policia catalana adverteix: «No abaixis la guàrdia quan estiguis al peatge. Els "punxarodes" aprofiten aquestes aturades per actuar».

Al vídeo es veu que veu com els delinqüents aprofiten per punxar la roda del vehicle. Un cop la víctima estaciona el cotxe i intenta canviar la roda, els lladres aprofiten la distracció per robar els objectes de valor que tenen a la vista.