Un agent de la Guàrdia Civil

La pràctica il·legal de dos homes al Montsià per a capturar aus

La Guàrdia Civil imputa delictes penals i infraccions administratives a dos homes

Durant aquesta setmana, membres del Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han localitzat dos homes caçant clandestinament ocells fringíl·lids a l'àrea privada de caça de Santa Bàrbara. Un indret aïllat on no és el primer cop que es fan aquestes pràctiques il·legals.

Els agents els han obert diligències penals per la comissió d'un delicte sobre la fauna per capturar espècies protegides i per caçar en època de veda i sense autorització. Les diligències s'han entregat al jutjat de guàrdia d'Amposta.

Als acusats, que van intentar fugir, els van enxampar aquesta setmana desenredant ocells d'una xarxa vertical o japonesa. A les xarxes hi van trobar 47 aus de diferents espècies, que van ser alliberades al medi natural. A més també es va trobar sense vida un altre ocell.

Els ocells fringíl·lids són aquells que utilitzen tradicionalment per al cant i, a Catalunya, n'existeixen quatre: caderneres, pinsans, passarells comuns i verderol.

Els agents van intervenir quatre xarxes de grans dimensions i quatre aparells que imitaven el so de les espècies que volien atrapar.