La reunió entre els alcaldes, els Mossos i els veïns de Banyeres i Llorenç.

Preocupació a Banyeres i Llorenç del Penedès per una onada de robatoris «sense precedents»

Els últims quinze dies s'han detectat 24 robatoris entre els dos municipis

Preocupació entre els habitants de Banyeres i Llorenç del Penedès. Les dues últimes setmanes s'ha detectat una onada de robatoris a l'interior d'habitatges que ha fet encendre totes les alarmes. Segons apunten des dels consistoris, s'han comptabilitzat 24 robatoris en quinze dies, l'últim, aquest dilluns al vespre.

Des de l'Ajuntament de Banyeres afegeixen que es tracta d'una situació «sense precedents» que ha dut a extremar la vigilància policial. Ara mateix, els Mossos d'Esquadra vigilen les dues poblacions durant 24 hores, tant amb patrulles com amb policia secreta.

Roabtoris al vespre

La majoria de robatoris s'han fet al vespre en habitatges on no hi ha els propietaris. S'han endut aparells, joies o diners en efectiu. Des dels cossos policials creuen que els robatoris poden ser obra de diversos grups, segons han apuntat al Diari Més.

El malestar ciutadà ha comportat que aquest passat diumenge els dos alcaldes mantinguessin una trobada amb els veïns. També hi va ser present el cap dels Mossos d'Esquadra al Baix Penedès. La reunió va servir per explicar el reforç policial que s'ha destinat als dos municipis i per recordar que cal denunciar tots els fets sospitosos.

De fet, dels 24 robatoris que es tenen constància, només la meitat han estat denunciats. Des dels Mossos han reiterat que, quan es detectin casos com aquests, es posi immediatament una denúncia a la comissaria del Vendrell. Després de la reunió, es va crear un grup de WhatsApp a través dels coordinadors veïnals per establir un canal de difusió ràpida.