Imatge de l'interior del centre penitenciari de Mas d'Enric al Catllar

Sense rastre del pres de Mas d'Enric que es va escapar en una sortida a la platja

El reclús, que compta amb una trentena d'antecedents policials, va deixar el grup amb què anava per anar a comprar un gelat

L'intern de la presó de Mas d'Enric que el passat 15 de juny va aprofitar una sortida terapèutica del centre per fugir continua desaparegut, segons ha avançat el digital 'El Caso'. El reclús, un home de 35 anys i de nacionalitat estrangera, estava amb altres presos i dues educadores a la platja Llarga de Tarragona i va dir que anava a comprar un gelat. Des de llavors, no se l'ha tornat a veure.

Les educadores que acompanyaven els reclusos en aquesta sortida van avisar els Mossos d'Esquadra, que van iniciar la recerca de l'intern. Segons ha explicat el citat mitjà, el pres fugit té més d'una trentena d'antecedents policials. Actualment, complia una condemna per robatori fins a l'any 2024, tot i que té una ordre d'expulsió del país quan compleixi la condemna.

La primera recerca del reclús es va fer a la zona de Tarragona i el Baix Gaià, però no va donar cap resultat positiu. Posteriorment, el cas ha passat a mans del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) de la policia catalana. Ara com ara, hi ha una ordre de detenció sobre el fugitiu, que en cas de ser arrestat serà posat a disposició judicial.

Un segon reclús fugit: va sortir de permís i no va tornar

Cal recordar que no és l'únic pres del centre penitenciari Mas d'Enric que està en recerca, ja que la mateixa setmana un reclús que havia rebut un permís no va retornar en acabar aquest. En aquest sentit, l'home complia una condemna de 12 anys, fins a l'any 2028, per un delicte de robatori. En aquest sentit, tenia concedit el segons grau penitenciari.

Aquest segon reclús que va fugir és un home d'uns 30 anys i de nacionalitat espanyola. Segons va informar el 'Diari de Tarragona', l'intern va rebre un permís de curta durada per sortir a dinar amb la seva família, que va ser l'encarregada d'avisar la presó que no tornaria.

En aquest sentit, es van activar els mecanismes, avisant els Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, el 'Diari de Tarragona' va explicar que el pres hauria fugit premeditadament, ja que abans de sortir de permís va repartir les seves pertinences entre altres interns.