Un amagatall enmig d'un bosc a Colldejou

Un campament de cultiu de marihuana amb 5.000 plantes amagat a Colldejou

Dues persones van ser detingudes i s'ha decretat el seu ingrés a presó

La informació sobre l'existència d'una possible plantació de marihuana en una zona de Colldejou  va superar les expectatives dels Mossos d'Esquadra. El 28 de maig es va dur a terme l'operatiu policial en una zona boscosa d'elevada en pendent i de difícil accés al municipi del Baix Camp.

En arribar al lloc, els agents van veure que s'havien construït unes estructures amb troncs i filferros per assecar la marihuana. A més, també havien creat una bassa dotada d'un motor per bombar l'aigua a dues basses més ubicades en punts més elevats del bosc. L'estructura no acabava aquí. També hi havia rengleres de plantes de marihuana que s'havien cultivat en diverses zones desforestades.

Les alarmes dels agents van saltar en localitzar dos homes sospitosos  a la zona. En adonar-se de la presència policial, tots dos van intentar fugir  del lloc, però van ser detinguts. En el recorregut de comprovació de tot el perímetre boscós on hi havia aquest cultiu, també hi havia un amagatall on els detinguts  havien instal·lat una tenda de campanya equipada amb una cuina de butà i una gran quantitat d'aliments per passar una llarga temporada en aquest lloc. 

En total, es van intervenir 5.000 plantes de marihuana d'uns 20 centímetres, així com un generador elèctric, aparells per al bombeig d'aigua, mànegues i elements de jardineria i productes fitosanitaris.

Els dos detinguts, dos homes de 22 i 39 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, van passar el dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, qui en va decretar l’ingrés a presó  de tots dos.