Discover Mossos d'Esquadra

A presó el piròman d'Albinyana per provocar quatre incendis i una temptativa d'homicidi

Els fets van succeir entre el 24 de febrer i el 15 de març

Entre el 24 de febrer i el 15 de març el carrer Alfàbrega, dins la urbanització Molí del Blanquillo del municipi d'Albinyana, es va veure submergit en un seguit de greus incidents. La investigació que es va iniciar arran d'aquests fets va confirmar que el 24 de febrer, un individu, va cremar una furgoneta quedant completament calcinada i el magatzem  del seu veí. Mentre la nau cremava, l'autor dels fets presumptament va accedir per la força a l'interior i va sostreure  diferent material d'obra. El denunciant va patir unes pèrdues de més de 4.000 euros. 

Dies després, durant la nit del 5 de març, el mateix personatge va incendiar el magatzem  tot i saber que a l'interior s'havia quedat a dormir un amic de llogater de la nau, precisament per a intentar evitar nous incendis. Al mateix temps que cremava, l'autor va amenaçar de mort l'home que estava a dins de la nau. 

Ja el 14 de març, l'autor va trobar a la nau al llogater del magatzem i el va amenaçar de mort amb una arma blanca si no abandonava la propietat i, poc després, va provocar un nou incendi  a la construcció que va quedar completament calcinada després dels citats atacs. Tots els incendis van requerir la decidida actuació dels bombers  per a extingir-los.

De manera paral·lela als fets, els investigadors van comprovar com, des de feia mesos, el detingut s'identificava com a policia  davant dels seus veïns en el transcurs dels incidents que protagonitzava. En una d'aquestes, durant la nit del 19 de març, es va identificar com a policia en un restaurant del Vendrell i els agents actuants li van poder prendre la placa.

La Unitat d’Investigació va comprovar que era una placa  real de seguretat privada que es podia confondre en un primer moment amb la de policia, però que aquesta no estava gravada amb cap dada d’identificació. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte d’usurpació de funció pública. 

El passat 6 d’abril va concloure la investigació amb la detenció, al Vendrell, del presumpte autor d’aquests fets delictius, un home de 30 anys, de nacionalitat marroquina i veí d'Albinyana, com a presumpte autor d'una temptativa d’homicidi, quatre delictes d’incendi, un delicte menys greu d’amenaces i un robatori amb força. 

El detingut va passar a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.