Els Mossos detenint un home al Vendrell.

Presó per a l'home que va atropellar un agent dels Mossos al Vendrell

La jutgessa creu que existeix risc de fugida i de reiteració delictiva

El Jutjat de Primera Instància del Vendrell ha decretat presó provisional sense fiança per l'home acusat d'atropellar un agent dels Mossos d'Esquadra. La jutgessa creu que existeix risc de fugida i de reiteració delictiva, segons consta a la interlocutòria a la qual ha tingut accés l'ACN. L'home, de 48 anys, va ser detingut aquest passat dimecres al Vendrell.

A l'escrit es relaten els fets que van tenir lloc el diumenge 23 d'octubre al carrer Transversal. L'home estava a dins d'un cotxe que estava aturat al carrer, quan l'agent li va ordenar que apagués el motor. El conductor no li va fer cas, moment en el qual el policia va intentar aturar la clau de contacte.

«Ànim d'atemptar contra la vida de l'agent»

La magistrada apunta que l'acusat va arrencar el vehicle i va accelerar «bruscament», arrossegant l'agent durant uns metres. A més a més, va dirigir el vehicle «de forma temerària cap als cotxes que hi havia aparcats» al carrer. Segons la jutgessa, ho va fer «amb ànim d'atemptar contra la vida de l’agent», per la qual cosa observa «indicis racionals de criminalitat».

Per aquest motiu, la magistrada creu que l'home ha de ser investigat per un delicte d'homicidi en grau de temptativa o un delicte de lesions. En el primer cas, s'exposaria a una pena d'entre deu i quinze anys de presó. Per un delicte de lesions, la pena seria d'entre dos i cinc anys.

La decisió de decretar presó provisional incomunicada es deu al fet que la jutgessa veu risc de fugida «patent». Això és així perquè l'acusat és de nacionalitat marroquina, i considera que podria tornar al seu país d'origen. L'home ha presentat el llibre de família i altra documentació per demostrar arrelament al Vendrell, però la jutgessa no ho veu suficient.

També adverteix que «només acredita dos anys de treball dels vint que porta» a l'Estat espanyol. La magistrada observa risc de reiteració delictiva, perquè té antecedents per delictes d'amenaces, maltractament i desobediència als agents.