Un mosso d'esquadra en una presó

El lladre més inhumà: Es dedica a robar avis que viuen sols a Reus i Tarragona

El detingut va ser arrestat fa menys d’un mes a Tarragona pels mateixos fets

Les persones d'avançada edat són les víctimes preferides d'estafadors i lladres. Els delinqüents s'aprofiten dels ancians per aconseguir el seu objectiu, des de diners fins a qualsevol objecte valuós, com les joies. 

Des de finals de 2021 els Mossos d'Esquadra seguien el rastre que anava deixant un lladre que actuava a Reus. Uns fets que es van esclarir el passt 5 d'abril, quan es va aconseguir enxampar-lo.

El modus operandi i les seves víctimes

Un lladre va començar a cometre robatoris de joies i altres efectes de valor en domicilis de persones d'avançada edat que, normalment, vivien soles a finals de 2021. Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació arran d'això.

El modus operandi d'aquesta persona era gairebé el mateix sempre en la majoria de casos. L'arrestat es guanyava la confiança de la víctima i amb qualsevol pretext o excusa accedia al seu domicili. Un cop dins de la casa i mitjançant l'engany, localitzava el lloc on guardaven les joies o pertinences de valor.

D'aquesta manera, el lladre ja havia complert el seu objectiu i podia sostreure sense cap problema les joies que hi havia.

Es dona la circumstància que aquest home va ser detingut pels mateixos fets per la Unitat d'Investigació de Tarragona el passat 14 de març.  En aquell cas, també se li van atribuir onze delictes de furt i un robatori amb violència.

Davant els diferents indicis incriminatoris, els investigadors van localitzar-lo a Tarragona el passat 5 d'abril. A la capital del Tarragonès se'l va detenir per onze furts comesos a Reus i els cinc delictes d'entrada en habitatge aliè.

El detingut, un home de 55 anys, compta amb nombrosos antecedents policials per delictes de la mateixa naturalesa. Per tot plegat, va passar a disposició judicial el passat dimecres i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Venia les joies sostretes

En la primera detenció d'aquest lladre, el jutge en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El modus operandi, però, era exactament el mateix que utilitzava en tots els robatoris.

Un cop aconseguia les joves o pertinences de valor, la persona que ha acabat a presó, venia part de les joies sostretes en establiments de compravenda d'or. Algunes de les peces es van poder recuperar i retornar als seus propietaris, mentre la resta ja les van fondre impedint la seva recuperació.