Mall de jutge

La condemna per a les acusades de tirar un nadó viu a un contenidor de Tarragona

La Fiscalia demana presó permanent revisable per a les dues acusades, mare i filla,

La Fiscalia ho té clar: presó permanent revisable. Aquesta és la pena que se li imposa a una dona i la seva mare, veïnes de Torreforta, acusades d'haver tirat a un contenidor de brossa al nadó de la jove. Una acció que es va fer quan la petita encara estava viva.

Tot i aquest succés, l'escrit d'acusació del Ministeri Públic, no s'ha trobat el cos del bebè. El fiscal qualifica, provisionalment, els fets com un delicte d'assassinat de menor de 16 anys amb els agreujants de traïdoria i parentiu. 

Aquest cas es va descobrir quan la jove va reprendre els seus estudis i ho va explicar a algunes companyes de classe. Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació i van acabar detingudes durant el mes d'abril del 2021

De l'intent d'avortament a l'assassinat

La història va començar a l'estiu del 2019. La jove, de 20 anys d'edat, es va quedar embarassada en un viatge al Marroc i no volia que el seu pare se n'assabentés, ja que hi havia molts problemes a casa.

La noia volia seguir els seus estudis i va decidir acudir al CAP de Torreforta al novembre del mateix any. El principal motiu era perquè volia rebre una pastilla per l'avortament. Un fet que se li va negar perquè havia superat les nou setmanes de gestació. 

Per aquest motiu, se la va voler derivar a una clínica especialitzada de Barcelona o li seguien fent el seguiment, en cas que finalment decidís no interrompre'l.

Al desembre, però, va decidir tornar a una clínica de Tarragona per avortar, perquè no podia anar a Barcelona per problemes familiars. D'allà, però, la van derivar de nou al CAP de Torreforta.

A més, se li va proporcionar un informe perquè demanés ajuda als serveis socials. La jove, però, tenia molta por que el pare se n'assabentés. Per tot plegat, va demanar ajuda a la seva mare.

Totes dues van decidir que la jove seguís amb els seus estudis i, segons el relat del fiscal, van concretar que un cop donés a llum al domicili familiar, matarien el bebè.

D'aquesta manera, la noia va seguir estudiant fins al mes de març. Entre aquest mes i l'abril, va néixer una nena. La Fiscalia apunta que la jove, primer, va intentar asfixiar el nadó tapant-li el nas i la boca, però no ho va aconseguir i la va amagar a un armari.

L'endemà del primer intent d'assassinat, l'àvia es va endur al bebè per llençar-la a un contenidor d'escombraries. El cos no s'ha trobat.