Imatge de part de la plantació de marihuana localitzada en una zona aïllada de Querol

A presó quatre detinguts per una macroplantació de marihuana en una zona aïllada de Querol

Els arrestats havien ocupat il·legalment una masia una casa, d'on treien l'aigua i l'electricitat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric després de localitzar i desmantellar una plantació de marihuana al terme municipal de Querol, a l'Alt Camp. Els detinguts són tres homes i una dona d'entre 23 i 39 anys, dos dels quals de nacionalitat finlandesa i els dos altres, albanesa.

La investigació es va iniciar el dilluns passat, 24 de maig, quan els Mossos van rebre una informació que els alertava de l'existència d'una possible plantació de marihuana en un mas ocupat de manera il·legal a una zona aïllada de Querol. 

Els Mossos van confirmar que la masia estava ocupada, però que, a més, hi havia una altra casa a prop que també estava ocupada il·legalment. Els ocupants extreien aigua de la piscina per regar la plantació de marihuana. Així mateix, la finca estava envoltada per una tanca de seguretat amb un cadenat i a l'interior hi havia un tractor i diversos vehicles.

Vista aèria de la plantació de marihuana a una zona aïllada de Querol, a l'Alt Camp
Vista aèria de la plantació de marihuana a una zona aïllada de Querol, a l'Alt Camp | Mossos d'Esquadra

Així doncs, el dimarts passat al matí els Mossos van accedir a la finca i van detenir quatre persones. També es van intervenir un total de 5.022 plantes de marihuana d'uns 30 centímetres d'alçada. L'endemà dimecres la policia va entrar a la masia ocupada, on es van trobar 1.020 plantes més en diferents etapes de creixement, 200 plantes d'on ja començaven a brotar cabdells, 500 grams de cabdells envasats al buit i material divers com ara focus, transformadors elèctric, aparells de ventilació o eines de jardineria. 

Paral·lelament, una empresa va determinar que la xarxa elèctrica havia estat manipulada i s'hi havia entrellaçat una escomesa per a defraudar el fluid elèctric des de la casa i els operaris van tallar el subministrament elèctric. 

Els quatre detinguts van passar aquest dijous a disposició del jutge en funcions de guàrdia de Valls, el qual va decretar l'ingrés a presó per a tots ells. Els Mossos apunten que la investigació continua oberta amb l'objectiu de detenir més persones que podrien estar relacionades amb el cultiu. 

Imatge d'algunes de les plantes decomissades a l'interior de la masia ocupada a Querol