Tres agents dels Mossos d'Esquadra

A presó els responsables d'una gran plantació de marihuana a Tortosa

Les plantes estaven ubicades entre oliveres i distribuïdes en diferents bancals

Els treballs de neteja de sotabosc al fons d'un barranc al terme municipal de Tortosa  va fer saltar les alarmes als Mossos d'Esquadra. Una patrulla que estava a la pista del Mas de Lledó ho va observar i, en apropar-se al lloc, van detectar un cultiu de plantes de marihuana

La gran plantació estava ubicada entre oliveres i distribuïdes en diferents bancals. Les plantes, que n'hi havia una gran quantitat, feien aproximadament un metre d'alçada.

Ben a prop del cultiu, hi havia una casa i a l'exterior d'aquesta, diverses eines per desbrossar, així com roba i calçat. Al mateix costat de l'immoble hi havia un hivernacle. Al seu interior es van trobar 500 esqueixos de plantes de marihuana d'uns 5 centímetres preparats per plantar. En total, hi havia 4.200 plantes de marihuana. 

Mentre altres patrulles policials arribaven de reforç, els agents van requerir els responsables del cultiu que sortissin a l'exterior en reiterades ocasions. Finalment, quatre homes van sortir de la casa mentre un cinquè va intentar fugir del lloc corrents, sense aconseguir-ho. 

Els cinc homes, d'edats compreses entre els 23 i 37 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, van quedar arrestats  com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. L'operatiu dels Mossos d'Esquadra es va fer el passat 30 de juny. 

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Tortosa, el passat 2 de juliol, i es va decretar el seu ingrés a presó.