Un tren de Rodalies Barcelona.

Continuen els problemes pel descarrilament d'un tren a Vilaverd: servei alternatiu

Protecció Civil ha desactivat la prealerta del Pla Ferrocat

El descarrilament d'un tren de mercaderies no perilloses d'aquest dijous a Vilaverd encara té conseqüències a la circulació dels trens. Derivat d'aquest incident s'està oferint un servei alternatiu per carretera. En concret, es fa entre Lleida i La Plana-Picamoixons.

Per facilitar la mobilitat dels clients, Renfe manté aquest trajecte per carretera fins que la infraestructura estigui reparada per a poder reprendre el servei. Les dues línies afectades són l'R13 i l'R14 de Rodalies de Catalunya, afectant la circulació ferroviària al tram La Plana-Picamoixons i Montblanc.

Protecció Civil, a causa d'aquest accident d'un tren de l'operadora privada Continental Rail, va activar la prealerta del pla Ferrocat. Un avís que s'ha desactivat a primera hora d'aquest matí.

Actualment, tècnics d'Adif i de l'empresa privada involucrada en l'incident estan treballant en les tasques d'encarrilament i reparació dels danys de la infraestructura. 

Dues persones ferides en un descarrilament a Vilaverd

A tres quarts de vuit del vespre d'aquest dijous, un tren de mercaderies no perilloses de l'operadora privada Continent Rail va descarrilar a Vilaverd. En conseqüència d'això, el conductor i l'ajudant del comboi han resultat ferits lleus.

De resultes de l'accident, la via única que hi ha al tram de la xarxa ferroviària quedava inhabilitada. Un fet que interrompia, de retruc, la circulació de trens de les línies R13 i R14.

Segons informava Renfe, tècnics d'Adif i de l'empresa privada avaluaven la situació. Renfe subratlla que tot i ser una incidència aliena a la companyia habilitarà un servei alternatiu per carretera al trajecte afectat. Un servei que continuava actiu aquest matí de divendres.

Els Bombers van enviar tres dotacions a l'indret, a tocar de l'estació de Vilaverd. Tant el maquinista com l'ajudant, únics ocupants del tren, resultaven ferits lleus, segons informa el cos d'emergències.

També afegeix que l'equip sanitari va practicar la mobilització de les víctimes en una cova i l'assistència en hipotèrmia i ofegaments. Els efectius dels Bombers comproven l'estabilitat del comboi i treballen per aturar una petita fuita de dièsel de la locomotora.

Protecció Civil activava la prealerta del Pla Ferrocat, que ha quedat desactivada aquest divendres al matí.

Imatge del tren que ha descarrilat a Vilaverd, amb diversos efectius dels Bombers
El tren, format per 28 vagons, ha descarrilat molt a prop de l'estació de Vilaverd. | Bombers de la Generalitat