Sirena química.

Per què s'han sentit sirenes a Tarragona?

El 112 ha rebut una quinzena de trucades després que s'hagin sentit sirenes d'emergència a la ciutat

Tarragona viu uns dies de tensió després de l'incendi a la sofrera de Constantí que va obligar a activar el Plaseqta en fase d'emergència durant hores. L'incident va tenir lloc quan tot just feia una setmana que a Tarragona s'havia posat en pràctica el simulacre d'emergència química més gran fet mai a Catalunya. Malgrat que aquest exercici havia de servir per retornar una confiança força tocada després del tràgic accident d'IQOXE, la desafortunada cronologia dels dos fets sembla que ha pogut tornar a despertar alguns fantasmes.

Així doncs, quan aquest dimecres 9 de novembre eren les 12.00 hores, en algunes àrees pròximes als polígons sud i nord de Tarragona s'han sentit sirenes d'emergència. El 112 ha començat a rebre trucades de ciutadans i ciutadanes que estaven preocupats després de sentir aquest so. En total, segons ha informat Protecció Civil, han estat una quinzena les persones que han preguntat si hi havia alguna emergència.

Però la realitat no era per alamar-se. En aquesta ocasió les sirenes dels dos polígons havien sonat de forma rutinària en funció de prova. Aquestes proves es realitzen setmanalment, però sembla que el nerviosisme que han despertat els últims incidents ha posat la ciutadania en alerta, ja que habitualment no generen aquesta alarma.

L'AEQT havia informat d'aquestes proves, com fa cada setmana, a primera hora del matí per, precisament, evitar ensurts. 

Així doncs, aquest matí les sirenes de diverses empreses dels polígons petroquímics de Tarragona han tornat a sonar, però en aquesta ocasió ha estat només per comprovar que funcionessin correctament, una rutina que es realitza setmanalment per assegurar-se que en cas que siguin necessàries, no hi hagi problemes.

Obren un expedient a l'empresa de Constantí

La Generalitat ha obert un expedient informatiu a l'empresa AFEPASA (Azufrera y Fertilizantes Pallarès, SAU) per esclarir les causes de l'incendi d'aquest dilluns, tal com ha avançat el Diari de Tarragona. El foc va implicar l'activació del Plaseqta perquè es van cremar part de les instal·lacions situades al polígon industrial de Constantí, on hi havia emmagatzemats sacs de sofre.

Fonts del Departament d'Empresa i Treball expliquen que el procediment s'ha iniciat d'ofici i que la investigació es fa de forma automàtica quan es produeix qualsevol mena d'accident de caràcter industrial. Les mateixes fonts també indiquen que l'expedient determinarà si hi ha hagut falles i possibles sancions i ho desvincula de l'activació del Plaseqta.