Un home lligat de mans després de ser detingut

El punxarodes professional de l'AP-7 que té una ordre d'allunyament de l'autopista

L'arrestat, un home de 47 anys i veí de l'Hospital de l'Infant, hauria aconseguit un botí d'uns 12.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest passat dimarts un home de 47 anys especialitzat en furts a l'autopista amb el mètode 'punxarodes'. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, l'arrestat és un veí de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), que conduïa sense tenir el permís i que està acusat de quatre delictes de furt, en els quals s'hauria endut un botí d'uns 12.000 euros.

Entre setembre i novembre, el detingut, que acumula nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, va dur a terme quatre furts, tres dels quals a la província de Tarragona i un a la demarcació de Barcelona. L'home va passar aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs i una ordre de no apropament a l'AP-7.

Un botí total d'uns 12.000 euros

El primer dels delictes va tenir lloc el 17 de setembre a l'AP-7, al seu par per Salou. L'arrestat es va apropar amb un altre vehicle a la víctima per alertar-li que tenia un problema mecànic. Quan la víctima va baixar del cotxe per fer les comprovacions, el lladre va endur-se la bossa de mà i una gran quantitat de diners en efectiu de dins del vehicle. En aquest sentit, el botí va ser prop de 9.000 euros.

El segon delictes va tenir lloc l'endemà a la mateixa AP-7, però a l'altura de Reus. En aquest cas, la víctima va ser una conductora que es va aturar al voral de l'autopista després de ser avisada pel detingut. En sortir del vehicle per comprovar l'estat dels pneumàtics, el lladre va aprofitar per sostreure dues bosses de mà, enduent-se un botí de 825 euros.

Aquest mateix dia, el 18 de setembre, l'arrestat es va dirigir a la C-21, a Viladecans, on va cometre el tercer dels furts dels quals se l'acusa. Utilitzant el mateix 'modus operandi', en va fer amb un botí de 1.048 euros, sumant objectes de valor i diners en efectiu.

El 5 de novembre va tenir lloc el darrer dels delictes. Va ser, de nou, a l'AP-7, tot i que aquesta vegada a les Terres de l'Ebre, concretament al terme municipal d'Amposta. En aquest cas, el lladre, fent servir el mateix 'modus operandi' va aconseguir furtar diversos objectes valorats en 1.418 euros.