BASF al Port de Tarragona

Fum i flama visibles: BASF avisa d'un incident que l'obliga a fer purgues a la torxa

Una descàrrega no programada ha propiciat la situació

Protecció Civil ha avisat, a través de Twitter, que l'empresa BASF ha comunicat una incidència que provocarà que en les pròximes hores hi hagi una activitat a les seves torxes que serà molt visible.

Concretament, l'empresa química ha patit un incident amb una descàrrega no programada que ha activat les seves torxes a les instal·lacions de la zona portuària. Cal recordar que les torxes són elements de seguretat en aquest tipus d'empreses, és per això que mentre se soluciona l'incident i per recuperar l'activitat normal a l'empresa, està previst que hi hagi força fum i flama visibles a la zona.

Aquest fet es deu a les purgues que s'estan duent a terme a la torxa de la zona portuària de Tarragona des de les 11.15 hores.

Incident també a la central nuclear d'Ascó

En les últimes hores, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) també ha comunicat un incident a la central nuclear d'Ascó 1. Segons van explicar en un comunicat, Ascó 1 va patir una aturada automàtica després que fallés el regulador de tensió a la 01.06 minuts de la matinada.

Aquest error va provocar l'aturada automàtica de l'alternador i també del reactor. 

Des de l'ANAV van assegurar, però, que tots els sistemes de seguretat van funcionar de forma correcta i per això la incidència no va tenir conseqüències per a la salut de les persones ni afectacions en el medi ambient.